Midtfyns festival failliet

Een van de 3 grote festivallen in Denemarken, Midtfyns festival is failliet, is vanmorgen gemeld. Het festival dat in juli zou plaatsvinden heeft zich door slechte kaart(voor)verkoop genoodzaakt gezien het festival te stoppen. Naast Roskilde en Skanderborg festival, was Midtfyns een van de meest bekende festivallen in Denemarken, en het festival vierde in 2000 zijn 25 jarig jubileum. De laatste jaren heeft het festival echter met verlies gedraaid, en dit jaar werd beschouwd als een laatste poging het festival in leven te houden, en dat is niet gelukt.

Waar het aan gelegen heeft weet ik niet. Misschien aan het muziekprogramma. Hoofdnamen als Air (te rustig ?) en Alicia Keys (te saai?) zijn misschien niet echt passend voor een festival als Midtfyns. Anderen zeggen dat de lokatie (midden op het eiland Fyn) ongunstig is (tever van Kopenhagen en ?rhus), en dat de jeugd van tegenwoordig geen zin meer heeft om 4 dagen in een tent op een festival te staan. Er is ook erg veel konkurrentie van 2-daagse festivallen, waar de toegangsprijzen lang onder de prijzen van Midtfyns liggen. Skanderborg festival (4-daags festival – 20 km. ten zuiden van ?rhus) dat in augustus plaatsvind en hetzelfde concept heeft, is echter al helemaal uitverkocht. 

Ik ben ??n keer op MidtFyns geweest, in 2000, het jubileum jaar, en vind het jammer dat dit stukje deense festival historie lijkt te verdwijnen. Nog zuurder is het voor de mensen die al kaarten hadden gekocht, die krijgen hoogstwaarschijnlijk geen geld terug. En met prijzen van 360 gulden voor een paspartout billet, is dat een erg zure appel voor vele jonge mensen die een week van hun zomervakantie op Midtfyns door hadden willen brengen.

3 thoughts to “Midtfyns festival failliet”

  1. Shit! Had ik de kans om Alicia te zien op Funen?! En noem haar niet saai! Live is het een spektakel! Maar ja smaken verschillen en ik weet niet wat de doelgroep was van het festival.

  2. Ja die kans had je. Ik vind eerlijk gezegd niet dat ze op een festival als dit thuishoorde. Het was beter geweest als zij gewoon een koncert in een koncertzaal had gegeven voor het juiste publiek.

  3. Ik ben 3 keer op Midtfyns geweest en vind het echt jammar dat het nu failliet is, maar het is wel bijna 20 jaar geleden toen ik daar het laatste was (toen ik 15 was!).
    Jane

Comments are closed.