Stemmen

Als het op voetbal aankomt ben ik niet geintegreerd in de deense samenleving, maar voor de rest valt het erg mee. Dit weekend wordt er ook hier gestemd voor Europa. Dat kan je hier niet ontgaan zijn, want de stad hangt vol met plakaten, en ik ben er nu zo vaak langsgefietst dat ik het gevoel heb dat ik alle namen zo ongeveer wel ken. Geintegreerd. Ze hebben hier grote foto?s van de kandidaten op de plakaten, ik vraag me af of ze verwachten dat dat het aantal stemmers zal bevorderen ? Volgens mij kost het vele stemprocenten.

Eerlijk gezegd interesseert de europa politiek me niet echt, maar toch was ik benieuwd of ik mocht stemmen. Gisteren lag er een stemkaart in de bus, en ik kon een klein juichje niet bedwingen. Ik hoorde er toch een beetje meer bij als ik mocht stemmen. Ik las waar en wanneer ik mocht stemmen, en besloot een kruisje te gaan zetten zondag, al was het alleen maar omdat ik nu mocht. Ik las verder op de stemkaart, als geadresseerde stond Jens Erik Sabell, mijn buurman. Sukkel van een postbode.

5 thoughts to “Stemmen”

  1. Ja dat mag ik wel. Ik geloof dat je dat kunt aanvragen via de nederlandse ambassade hier in Denemarken. Maar ik weet nog minder van de nederlandse europa politiek, dus ik heb dat niet gedaan.

  2. Nederlanders in het buitenland kunnen via telefoon of internet stemmen, heb ik net gisteren gedaan. Je moet je er wel al ver vantevoren voor opgeven, maar ik vind het zonde om mijn stem verloren te laten gaan.

  3. Hee dat wist ik niet. Toch vind ik nog steeds dat ik na 8 jaar weg te zijn uit NL, niet echt weet wie er voor wat staat in Nederland. En dan is het lastig stemmen.

  4. Ik stem dit jaar op de partij voor de dieren;-)Die zijn tenminste altijd eerlijk.

Comments are closed.