Harry Potter and the prisoner of Azkaban (5/5)

Harry Potter and the prisoner of AzkabanGisteren ging ik om 18:00 uur de bioscoop in en ik kwam er om 02:30, ja u leest het goed, 8,5 uur in het donker, en ik zag ze vliegen, bezemstelen, the snitch, enge Dementors, Hagrid, een vliegende Phoenix, toverstokjes en een hele hoop andere fantastische dingen. Ik was naar de Harry Potter filmmarathon. Eerst Harry Potter and the Sorcerer?s Stone (2001) toen Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) en als laatste de fonkelnieuwe Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004).

Het was een lange zit, maar het was absoluut genieten. Het was prettig om de eerste 2 films opnieuw te zien, een hoop details was ik alweer vergeten en het zijn fantastische films met spanning en humor en mooie scenes. Als je de boeken gelezen hebt is de nieuwe Harry Potter film dus ook een must.  Het is een aaneenschakeling van actie en avonturen, en indrukwekkend om te zien hoe de figuren en gebeurtenissen van de boeken tot leven komen op het grote doek.  Er zijn dementors en de hypogrif (wat een kruising tussen een paard en een duif leek) van Hagrid,  Draco is er en zijn creep van een vader Lucius Malfoy, er wordt Quidditch gespeeld, er zijn weerwolfen en Hermione en Ron zijn er natuurlijk ook. En verder is de film ook erg humoristisch. Ze zijn alleen allemaal een stuk ouder geworden, de hoofdrolspelers,  en het feit dat ze in de film 13 jaar zijn is misschien niet helemaal geloofwaardig. Toch zijn de 3 hoofdrolspelers ook al gecast voor de volgende Harry Potter film (Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)). Afgezien daarvan, een absolute aanrader. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik kijk liever Harry Potter dan Lord of the Rings …
(5 sterren van de 5)

4 thoughts to “Harry Potter and the prisoner of Azkaban (5/5)”

  1. Wow dat is gaaf, een Potter marathon. Heb deel drie een paar dagen geleden bekeken en vond ?em geweldig, maar ik had ook niet veel anders verwacht. Weet je al of het volgende deel in de maak is?

  2. Ik hoorde juist dat HP3 niet zo geweldig was als je het boek gelezen hebt. Gelukkig heb ik ?t boek niet gelezen en kan ik daar dus lekker zelf niet over oordelen. Ik ga ?m zien zodra ie te huur is…

Comments are closed.