Strandweer

Gisteren was het eindelijk strandweer, dus dat moest uitgebuit worden. Er zijn meerdere stranden in ?rhus, echte stranden met zand zoals Bellevue en Moesgaard strand. Een ouderwets badruimte (met gescheiden kleedhokjes voor mannen en vrouwen) zoals de Permanente, tja eigenlijk zijn er vele strand mogelijkheden in ?rhus. Aangezien ?rhus in een baai ligt is de zee niet te vergelijken met de noordzee, golven zijn er bijna niet (behalve als de Catlink catamaran net voorbij is gevaren) en er is ook bijna geen eb- en vloedverschil. Uitermate geschikt dus voor zwemmen en roeien. Er zijn wel erg veel kwallen, vooral in het water.

Maar eerlijk gezegd hou ik niet zo van zand, en gelukkig zijn er ook grasvelden die aan zee liggen, dus daar ben ik meestal te vinden als het lekker weer is. Zo ook gisteren. Er was enorm veel plek op het grasveld. Er was geen reden om dicht op elkaar op het veld te zitten. Ik hoorde een familie aankomen. Ik keek op en zag ligbedden, koeltassen en 2 jengelende kinderen naderen. Oh nee dacht ik nog, maar ze waren al neergeploft op 2 meter van mijn handdoek. Maar er waren vliegjes.  En dat was reden genoeg om de spullen op te pakken en wat verder weg te verhuizen. Ik heb geen vliegjes gezien, maar ik was er dankbaar voor. Het jongetje rende even later naar het water, kwam af en toe met een emmertje zijn krabbenvangst laten zien. Het jengelende meisje (ik schat haar 12 jaar) heeft de hele middag op een stoel zitten jengelen, koekjes, snoepjes, chips en chocolade verorberend, en vliegjes wegjagend – het prototype van een verwend nest dat zichzelf niet kan vermaken.