Lama Totti

Geen EK zonder schandaal(tje). Tijdens de wedstrijd DEN – ITA, heeft de italiaanse speler Totti verschillende keren de Frank Rijkaard spuugmethode toegepast op de deense voetballer Christian Poulsen. De italiaanse lama spuugde verschillende keren Christian in het gezicht, en Denemarken heeft hier inmiddels over geklaagd bij de UEFA. Het is hier natuurlijk inmiddels 50 keer op tv uitgezonden (in slowmotion en closeup) , en ik moet zeggen, het is respectloos en goor. Gadverdamme, Totti kan niet tegen zijn verlies.

Inmiddels zijn er 2 italiaanse advokaten overgevlogen uit Italie, en zij zullen Totti?s zaak waarnemen. Bij eerdere soortgelijke episodes zijn er schorsingen uitgedeeld, en de vice president van de italiaanse voetbalbond (met de fantastische achternaam Innocenzo = onschuldig) heeft aangegeven de beslissing van de UEFA te zullen accepteren. Het ziet er naar uit dat Lama Totti voorlopig even op een ander grasveldje kan gaan spugen.

13 thoughts to “Lama Totti”

 1. 2 Italiaanse advocaten, en dan ook nog helemaal uit Italie? Toe maar! Had u trouwens op mijn log gezien dat uw log volgens een elektronische Deen niet helemaal pluis is?

 2. Ja er wordt op niets bezuinigd, dat zie je maar weer.

  Electronische denen zijn bij voorbaat niet te vertrouwens, dus who cares :-)

 3. Drie duels!

  Ongetwijfeld wordt de definitieve tucht-uitspraak pas na het EK gedaan, zodat Totti ook nog vrolijk zijn noppen in de knieën van Edman en Petkov kan zetten alvorens de Italianen gezamenlijk huiswaarts keren.

 4. Van de Denen wordt gezegd dat het camping voetballers zijn, maar dat liever dan een Italiaanse lama :-D
  Mooie site heb je trouwens, die gaat de Blogrolling in!!

 5. En nu mag Totti drie duels aan de kant, meteen een straf voor de smerige overtreding, waar hij in de wedstrijd slechts geel voor kreeg…

 6. Uiteindelijk maakt het toch niet uit, want zowel Rijkaard als Fuller hebben het ver geschopt. Wel grappig dat Fuller zijn nieuwe rol nu zegt dat voetbal niets meer en niets minder dan een spel is…

 7. nee ik woon eigenlijk ook hier in mooie Denemarken…ook in Århus. Maar ik heb een korte tijd in Nederland gewoont.

 8. Please find the Totti?s English/Italian dictionary.
  If you know some Italian that can explain you the meaning you will better understand the Lama?s behaviour.

Comments are closed.