Rakkerpak

Dansk RakkerpakDansk RakkerpakDansk Rakkerpak

Gelukkig was de jaarlijks terugkerende voorstelling van straattheatergroep Dansk Rakkerpak w?l heel erg leuk. Dit is alweer het derde jaar dat ik hun voorstelling bij het Musikhuset in ?rhus ben gaan kijken. Het zou om 16:00 beginnen, en om 15:45 regende het nog steeds pijpenstelen. Het weer lijkt hier nog steeds niet op zomer, het is wind en regen wat de klok slaat. Ik ging toch, gewapend met paraplu, regenbroek en fototoestel. Om 16:00 kwam de zon door, en het is zo goed als droog gebleven.

Het theaterstuk dat ze deden is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Er wordt niet veel in gesproken, en het geheel is een combinatie van muziek, slapstick, komedie, dans en theater.  Ze hadden niet zoveel geluk met de hoeveelheid toeschouwers. Ze speelden 2 voorstellingen, een gisteravond om 19:00 uur, waar Denemarken moest voetballen, resultaat 8 toeschouwers. Vandaag om 16:00 was het een stuk beter, maar de regen heeft er toch vrij veel weggehouden. Jammer, want ze verdienen beter. Volgend jaar komen ze hopelijk weer. Het is nl. veel leuker om te kijken dan voetbal …

3 thoughts to “Rakkerpak”

  1. Leuk! Wij hebben net een week straatcultuur achter de rug op Oerol. Dat is ?the place to be? voor straattheater. Zie onze weblog.

  2. In Denemarken wijkt dus ook veel voor het voetballen. Toch snap ik niet dat mensen dit zo plannen. Okee je hebt iets voor mensen die niet van voetbal houden maar je wilt toch ook graag veel publiek.

Comments are closed.