Trend : Nordic Walking

Mocht u toevallig naar Denemarken op vakantie gaan, en u verbazen over de grote hoeveelheid mensen die hier met langlaufstokken rondlopen, dan kan ik u geruststellen. Het is geen nieuwe sekte, nee het is een nieuwe trend. Stavgang, of stoklopen, of Nordic walking heet het, en ik kom ze al regelmatig tegen, deze skiloze zomerlanglaufers.

Ik vraag me dan af hoe dat gaat met zo?n nieuwe trend. Waarschijnlijk was het een idee van een inventieve verkoper. Hij zag dat zijn voorraad langlaufstokken veel te groot was, en wilde daar wat aan doen. Hoe kon hij ervoor zorgen dat hij van zijn langlaufstokken afkwam in deze zomerperiode. Er moest iets op te vinden zijn, en plotseling bedacht hij een fancy naam (Nordic Walking), en het idee om mensen met stokken, zonder ski?s te laten rondlopen. Op straat, in het bos, maakte niet uit, we profileren het als zijnde goed voor de conditie en gezond, dat verkoopt best wel. 

Het is zijn schuld dat er nu hordes mensen met deze langlaufstokken voor lul lopen in ?rhus. Ik vind het knap.

4 thoughts to “Trend : Nordic Walking”

  1. Ik zie ze hier ook vaak in het bos hoor. Allemaal van die 50+ mensen. In hun Gaastra jas doen ze fijn mee met de laatste trend.

  2. Enige tijd geleden ook kennis gemaakt met Nordic Walking. Ik ben ook een 50+er, die afgelopen jaren door drukke werkzaamheden het sporten ben vergeten. Nu weer actief in eigen tempo weer terug bij fanatiek walken. Bekijk s.v.p. onze website: http://sport.clubs.nl/nw
    over Nordic Walking in de Achterhoek.

Comments are closed.