AIR !

AirIk ben net thuis, en zag de laatste 2 minuten van Engeland – Portugal. Wat een drama moet dat geweest zijn !

Maar ik zag geen voetbal, ik zag 2 gekke fransen, op een podium met gigantisch veel synthesizers. En jeemig de peemig wat waren ze fantastisch ! AIR is echt supercool live ! Dit concert was op Midtfyns nooit wat geworden, Train in ?rhus nam de 2 franse heren over van het inmiddels failliet gegane festival. Volgens mij waait zo?n concert letterlijk en figuurlijk in flarden, op zo?n groot festival. In Train was het intiem, gevuld met een enthousiast publiek en een erg goede sfeer. Ze hadden het goed naar hun zin die 2. Ik ook trouwens.

Het zijn 2 rare mannetjes, de ene is heel klein, en kan net over zijn keyboard uit kijken, de andere kijkt heel geconcentreerd voor zich uit, terwijl ie gitaar speelt. Ik weet niet waarom ik zo door het concert gegrepen werd. De teksten zijn het in ieder geval niet, de helft was niet te verstaan, en de andere helft stelt weinig voor. (Sexy Boy / Kelly Watched the Stars).  Er waren ook een aantal instrumentale nummers, dus het meezinggehalte was ook erg laag. Na elk nummer kregen ze een enorm applaus en daar werden ze blij van. Hoe verder we in het concert kwamen hoe blijer iedereen werd, en de sfeer was aan het eind zo goed, dat we het voor elkaar kregen ze 3 x op het podium terug te krijgen met extra nummer.  Als laatste het prachtige Alone in Kyoto, van de film Lost in Translation.  Tja, wat zal ik er van zeggen, muziek doet goed, live muziek doet nog beter.

Ok, ??n negatief puntje dan, geen All I Need (het beste nummer ter wereld)! Maar afgezien van dat, zijn de 2 heren (de gitaarspelende Niclas nog een beetje meer zelfs) mijn absolute helden ! En extra bonus : Weinig vrouwen zijn niet onder de indruk van engelssprekende fransmannen, dat blijft charmerend. Weet u eigenlijk hoe ze heten ? Ik heb het even opgezocht : Nicolas Godin and Jean-Benoit Dunckel. Ik kan nog niet slapen nu, ik moet nog even wat Air in mijn oor hebben. Superhelden, echt wel !

(Update (meest voor mijzelf) setlist :
Venus
Alpha Beta Gaga
J?ai Dormi Sous L?Eau
Surfing On A Rocket
People In The City
Cherry Blossom Girl
Talisman
Another Day
Hurricane/Lover
Le Soleil Est Pres De Moi
Run
Clouds Up
Kelly Watch The Stars

Ekstra:
Biological
Sexy Boy
—————-
La Femme d?Argent
—————-
Alone In Kyoto)

2 thoughts to “AIR !”

  1. Ja!! Wat mooi allemaal. Nu wil ik ze helemaal een keer live zien. Le soleil est pr?s de moi vind ik zo mooi. (All I need niet meegerekend, maar daar zijn ze misschien wel een beetje moe van geworden – lot van de Grote Hit.)

Comments are closed.