Johan C. : Haal meer voordeel uit alle kwaliteiten

Als ik zijn artikel lees, hoor ik die typische Johan Cruijff stem in mijn hoofd. Hij schrijft zoals ie praat, met rare kronkels in de zinnen.

Op zijn Johans:

Daarom begrijp ik nog steeds niet, dat iemand als Wesley Sneijder zoveel op de bank moet blijven zitten. Want ook tegen Zweden kregen de meeste inspeelpasses richting de aanvallers niet de juiste snelheid mee, over het schieten uit de tweede lijn maar te zwijgen. Zoals ik de middenlinie toch verre van optimaal vind functioneren. Juist tegen de Portugezen, die veel op het middenveld in balbezit willen zijn, roep je de problemen dan over je af. Helemaal omdat die ploeg qua individuele klasse niet met Zweden te vergelijken is.

Mijn devies voor vanavond : niet zoveel lullen – gewoon voetballen.