Verhuizen V – telefoon

Het ergste van verhuizen in niet de dozen inpakken of het schoonmaken, het is alle rompslomp erom heen. Adreswijzigingen, internetaansluiting verhuizen, telefoon verhuizen etc.

3 weken geleden al begon ik aan het project telefoonaansluiting-verhuizen-aanvragen. En het is me tot op de dag van vandaag nog niet gelukt. Ik heb mijn vaste telefoonaansluiting bij Tele2, omdat dat een paar gulden goedkoper was per maand dan bij de deense KPN (die TDC heet)

Ik bel naar Tele2, en vertel dat ik mijn aansluiting wil verhuizen.
“Wat is uw klantennummer ?”
“Uhh, dat heb ik niet bij de hand, maar ik heb mijn telefoonnummer, kunnen jullie dat niet even opzoeken ?”. Dat kon natuurlijk niet, want dat zou veel te klantvriendelijk zijn.
“Nee dat gaat niet. Uw klantennummer staat op uw faktuur”.
Thuisgekomen door de papierstapel geploegd, maar geen faktuur. Die gooi ik ook altijd meteen weg als ik ze betaald heb. De volgende dag dus weer bellen. En nadat ik me nogmaals door het 5 gangen keuzemenu geworsteld had, vertelde ik dat ik het klantennummer niet kon vinden. Maar dat had ik toch echt nodig volgens de klantonvriendelijke mevrouw, dus nu zou ze het met de post opsturen. Een week later was het nog steeds niet binnen. Ik weer bellen, kreeg weer een andere mevrouw, en nu zou ze het meteen op de post doen.
Gisteren kreeg ik de envelop met het klantennummer.
Ik weer bellen.
“ik wil graag een verhuizing doorgeven”
“Mag ik u klantennummer ?”
Ik gaf haar het nummer door.
“Wat is uw pincode ?” “Pincode ? Wat voor pincode – ik heb vele pincodes maar geen voor mijn telefoon !”
“De pincode staat op het formulier dat we u toegestuurd hebben, het formulier waar ook uw klantennummer op stond”.
Ik speurde het formulier af, maar dus echt geen pincode.
“Er staat echt geen pincode op dit formulier, is het echt nodig, ik wil alleen maar verhuizen !”
“Ja dat is echt nodig. Ik kan u de pinkode per post toesturen”
“Weet u wat, laat maar”.

Stelletje amateurs, dus nu weer terug naar TDC. Tele2, de 2 staat waarschijnlijk voor het aantal maanden dat het duurt om een verhuizing door te geven.

2 thoughts to “Verhuizen V – telefoon”

  1. Je zou uit frustratie gewoon nooit meer telefoon willen, behalve dan dat dat heel onhandig is. Heel erg veel succes met je strijd tegen de bureaucratie!

Comments are closed.