Gudhjem M?lle

Misschien heeft u altijd al in een molen willen wonen ? Dan heb ik een goede tip voor u, de prachtige molen in Gudhjem (zie linker 2 foto?s) is te koop ! Deze mooie molen staat bovenop de rotsen van Gudhjem, en vanuit de molen is er prachtig uitzicht over de zee, de haven en als het helder is Christians?.  Prijs is onbekend, de molen staat sinds januari te koop, maar er heeft nog niemand toegehapt. Ik ga mijn geld maar eens tellen.

Het rechter plaatje is genomen in R?nne, Bornholms hoofdstad. Toen heel Denemarken (en Nederland ook) op 5 mei 1945 de bevrijding vierde, was Bornholm nog steeds bezet door de duitsers. Op 7 mei vlogen de russen over Bornholm en bombardeerden R?nne en Nex?. Vele huizen in R?nne lieten het leven, en de Zweden boden hulp. Zij gaven 200 zweedse houten huizen aan R?nne. De huizen bleken van zeer goede kwaliteit, dat er nu nog een aardig aantal van staan, ergens in de zijstraten in R?nne in echte zweedse huiskleuren.

One thought to “Gudhjem M?lle”

Comments are closed.