Een ander einde

3 films waar ik het einde van zou willen veranderen, omdat je na het zien van de film met het gevoel zit van dit had anders gemoeten:

1. The Bridges of Madison County (met Clint Eastwood)
2. The Horse Whisperer (met Robert Redford)
3. Before Sunrise (met Ethan Hawke)

Bij de derde film, (die kwa thema inderdaad wel een heel klein beetje iets wegheeft van Lost in Translation, die eigenlijk ook wel op dit lijstje kan)  heeft de regisseur (Richard Linklater) na 9 jaar besloten dat de 2 hoofdpersonen elkaar weer ontmoeten. Before Sunset heet de film waar Ethan Hawke en Julie Delphi elkaar na 9 jaar weer ontmoeten, en ik ga hem natuurlijk kijken, de film heeft binnenkort premiere.

Welke film zou jij willen veranderen ?

11 thoughts to “Een ander einde”

 1. In ieder geval de Horse Whisperer. Het eind van de film is ook heel anders dan het eind van het boek (boek is beter). Maar nu we het er toch over hebben… welke CD zou jij meenemen naar een onbewoond eiland? (graag je input bij het logje van Hans er over).

 2. Ik heb het boek (The Horse Whisperer) maar heb het (nog) niet gelezen. De film was onlangs op tv, vandaar dit postje :-)

 3. mmm ik zou het zo snel niet weten Ingrid. Ik denk dat ik films met een slecht einde snel vergeet omdat een slecht einde de hele film onderuit haalt. Ik ga er eens over nadenken en kom er op terug.

 4. Mijn vriendin zou zeggen: alle films met een open einde. Ik heb eigenlijk altijd wel vrede met het einde van een film..

 5. Ik lees te slordig. Ik wou Lost in Translation zeggen, maar toen zag ik je bijzin pas.

  De meeste zoetsappige eindes mogen wat mij betreft wel anders.

 6. De Horse Whisperer vond ik een nogal “lege” film. Paard krijg aanrijding met truck en wordt bang. Meneer drijft hem rond in kraal, geneest paard en stuurt hem weer terug naar het drukke New York. Oja, er wordt ook een meisje genezen en een moeder verlieft. Het enige positieve wat je met die film kunt doen is volledig uitgummen. De film klopt van geen kanten.

 7. Heel goed, dat was de enter. Dan nu de reactie: Grappig hoe het kan verschillen per film. Van sommige films kun je het ?slechte einde? gewoon wegdenken en dan houd je nogsteeds een aardige film over (die loopt dan wat raar af, maar niet meer slecht). Ik kan mij herinneren dat Spiderman in de laatste minuut volledig verpest wordt door de laaste of een na laatste zin, die de hele film in een andere context plaatst en dat terwijl ik eindelijk weer eens een actiefilm had uigehouden (en zelfs leuk had gevonden).

  Films zijn rare dingen…

 8. Before Sunrise vond ik juist een complete, goede film, inclusief het einde. Staat bij mij zelfs erg hoog in mijn beste-films-ooit-gezien lijstje.
  Ik vraag me nu juist af of Linklater er goed aan doet om nog een tweede te maken. Maar dat ik Before Sunset ga zien is wel duidelijk.

 9. De 3 films die ik noem vond ik alle 3 goede films. Ik bedoelde alleen te zeggen dat de eindes van alle 3 de films mij ietwat gefrustreerd achterlieten :-)

Comments are closed.