Supersize me ! (3/5)

Supersize me ! In Odense zag ik Supersize Me (IMDB / Official Homepage). In the USA (waar anders) hebben meerdere mensen McDonalds aangeklaagd omdat ze dik zijn geworden door het eten van fastfood bij McDonalds. McD. heeft tot nu toe nog geen zaak verloren, en houdt vol dat je bij McD. gezond kunt eten als je dat wilt.

Dit geval inspireerde Morgan Spurlock tot het maken van de documentaire Supersize Me. Morgan is een gezonde en goedgebouwde man, en hij gaat het presteren om 30 dagen alleen van McDonald food te leven, ontbijt, lunch en avondeten. Hij wordt van te voren onderzocht door 3 artsen, die hem ook in zijn experiment volgen en begeleiden. Na een week is hij al kilo?s aangekomen, en na 20 dagen raden alle 3 de artsen hem aan te stoppen, omdat hij serieuze leverproblemen begint te krijgen, inmiddels 9 kg. aangekomen is, zijn cholesterol de pan uitgestegen is en ga zo maar door. Morgan houdt het toch vol (daar gaat de film wat mij betreft iets te ver), en probeert na de 30 dagen kontakt op te nemen met McD. Dat lukt hem echter niet. Maar de film is een serieuze waarschuwing tegen het hele fastfood concept in Amerika.

Nu was het toevallig McD. waar het in deze film over ging, maar het had natuurlijk net zo goed Burger King of Taco Bell kunnen zijn. De reden dat het over McD. ging is dat ze de grootste zijn, met de meeste winkels worldwide.

De film op zich is geen technisch hoogstandje, zoals gezegd is het een documentaire waar we Morgan Spurlock volgen in zijn misschien ietwat vergezochte missie. De film heeft zeer zeker grappige ogenblikken en zet je even aan het denken, maar mensen die niet zelf uit kunnen rekenen dat McDonalds eten vet is zijn wat mij betreft gewoon dom.

Ook hier komen ik niet hoger dan 3 sterren.

6 thoughts to “Supersize me ! (3/5)”

 1. Alhoewel MacD zegt dat het niet door deze documentaire komt, kun je hier geen supersize meals meer kopen en hebben ze nu meer salades etc.

 2. Het is echt erg, de fastfood mentaliteit. Er zijn mensen die die alleen wonen en NOOIT zelf koken. Geen idee hebben hoe de groenteafdeling van een supermarkt er uit ziet en wat je daar allemaal kunt vinden.
  Alleen de magnetronmaaltijden vinden daar gretig aftrek. Volgens mij is dat net zo slecht als MacD

 3. Mensen moeten gewoon durven hun eigen verantwoorderlijkheid te nemen. Grappig vond ik wel dat proces van die Engelse jongen die zijn ouders aanklaagde omdat zij hem altijd friet etc. voorzetten. Hij was te dik en had gezondheidsproblemen. Hij heeft het proces gewonnen.

 4. Mieke wel leuk dat je zegt “Geen idee hebben hoe de groenteafdeling van een supermarkt er uit ziet en wat je daar allemaal kunt vinden.”
  Laat staan de Groenteboer zelf of niet…
  Ik denk juist dat de groenteafdeling van de supermarkt nog het enige is dat de mensen kennen waarvan akte ;-)

 5. Een verslaggever van het AD at ook 30 dagen niets anders dan McD. Hij verloor ruim 6 kilo en was gezonder dan daarvoor. Het eten van McD is ook niet slecht. Het is de eetgewoonte. Te veel is altijd slecht.

 6. Ind! Zie de titel SuperSize Me… tja wat wil je als je buitensporig gaat zitten eten dan vraag je gewoon om problemen!

Comments are closed.