Elephant (5/5)

Jawel er zijn nog wel uitstekende films te vinden, tussen de rest van het zomeraanbod. Elephant (IMDB / Official site) zag ik gisteren (eindelijk), terwijl ie in Nederland zo onderhand wel op DVD uit zal zijn komt deze film nu pas naar Denemarken. 

Wat een film. Subtiel, weinig gesproken tekst, dogme achtig maar des te harder komt ie aan. Je wordt als kijker meegesleept door de cameraman, en weet wat er aan zit te komen. Maar toch blijf je geschokt achter. Columbine wordt niet genoemd in de film, en dat is ook niet nodig. Het abrupte einde van film werkt enorm sterk door.

Ik had moeite mijn stoel uit te komen na deze film, en dan heeft een film het wat mij betreft goed gedaan. Eindelijk weer eens de volle 5 sterren. Zien dus, als je dat nog niet gedaan hebt.

9 thoughts to “Elephant (5/5)”

  1. Hmm intressant misschien maar eens huren.
    Heb ik een off topic vraag aan je? Hoe heb je dat gedaan met die kleine fototjes op je hoofd pagina? Erg gaaf.

  2. @Mieke : we hebben gelukkig niet altijd dezelfde mening over films :-)
    @J?ran: da?s een ietwat aangepaste add-on op Coppermine (mijn fotogallerie programma)

  3. tegenvallende film, hij zou cultureel wel erg verantwoord zijn, maar boeit geen moment

  4. Ingrid! Ga je ook naar The Weeping Camel? Wel doen, want het schijnt echt heel grappig te zijn. Vanaf 16 augustus hier in Groningen, geen idee wanneer in Aarhus..

  5. Rob : Die huilende kameel heb ik op mijn lijstje geschreven :-) Ik hou ?m in de gaten (had er nog niet van gehoord).

Comments are closed.