Evacs

Eergisteren ging ik met de bus naar het koninklijke gedoe, en bij de bushalte (hier in Viby notabene) zaten 2 oudere nederlanders. Dat kon ik niet zien aan ze, maar wel horen. Ik vroeg me af wat zij in Viby deden, Viby is nl. niet het meest toeristische gedeelte van ?rhus. Ik vroeg of Bus 5 al voorbij was, en dat was ie, ik had hem net gemist. Nu had ik tijd over en vroeg wat zij hier deden. Ze waren hier om aan Evacs deel te nemen. Ik vond Evacs als een nieuw amerikaans gevechtstoestel klinken en vroeg wat het was. EVACS = European Veterans Athletics Championships, een soort olympische spelen voor senioren. De sportieve nederlanders (ik schat ze rond de 60) deden allebei aan 2 onderdelen mee, 5 en 10 km. hardlopen. We praatten wat over het evenement (dat best groot schijnt te zijn) en over het weer. Ik zei vrolijk dat het nu eindelijk zomer lijkt te gaan worden in ?rhus, vanaf vandaag zou het 25 graden en zonnig worden. Zij waren daar echter niet blij mee (h? ??). Veel te warm om te trainen. Ok …

Op weg naar huis na het koninklijke gedoe stond ik in de bus. Ik hoorde weer nederlands, dit keer was het een belgische familie die wat verdwaald rondkeek waar ze nu ook alweer uit moesten stappen. Ik vroeg ze waar ze naartoe moesten. Viby ! Viby is op dit moment the place to be. Doen jullie ook mee aan Evacs vroeg ik (misschien overbodig) ? Ja dat deden ze. Pa en ma uit Belgi? zijn allebei deelnemers aan de snelwandel wedstrijden. En daar ga ik verder helemaal geen semi-leuke opmerkingen over maken.

Evacs duurt nog tot 1. augustus, ben benieuwd wie ik nog allemaal tegen ga komen.

4 thoughts to “Evacs”

  1. Wat leuk, en sportief van die mensen, en je hebt gelijk toch? het wordt eindelijk zomer;-)hier ook.

  2. Ik was zondag aan het kayakken op zee (bij M?ns Klint) en dat was best pittig kan ik je vertellen. Bij ons clubje dertigers was ook Bj?rn van een jaar of zestig. Net een hartinfarct gehad. Maar hij gaf geen krimp! En dat terwijl ik af en toe de neiging had om mijn bootje vol te … van de spannende momenten. Zou hij stiekem op trainingskamp zijn geweest voor Evacs?

  3. Ook ik was in deze tijd in Aarhus en ben een aantal Nederlanders tegen gekomen. Ik was voor het eerst in Aarhus en ik ben verliefd geworden op deze stad. Het zal dan ook zeker niet de laatste keer wezen dat ik er ben geweest ik hoop in oktober weer terug te kunnen gaan.

    Groetjes Laura

Comments are closed.