Before Sunset (4/5)

Als je Before Sunrise (1995) hebt gezien ga je natuurlijk ook Before Sunset (2004) kijken. Want hoe gaat het verder met Jesse en Celine, 2 personen die elkaar 9 jaar geleden toevallig in de trein ontmoetten, en na een intense dag samen afspreken elkaar een half jaar later op het station weer te ontmoeten. In Before Sunset zijn we echter 9 jaar verder. Jesse heeft inmiddels een boek geschreven over zijn bijzondere ontmoeting met Celine in ?95 en loopt bij een promotiebezoek in Parijs Celine weer tegen het lijf. Dit keer hebben ze geen dag, maar 1,5 uur samen (de film is real time). De film volgt deze 2e ontmoeting tussen de 2 hoofdpersonen.

Het is in ieder geval een praatfilm, maar dat was de eerste ook. De gesprekken tussen de hoofdpersonen lijken werkelijk, goed acteerwerk van Ethan Hawke en Julie Delphy. Maar de gesprekken zijn wat mij betreft wat langdradig en op enkele punten ook oninteressant en saai. Ik wil als kijker alleen maar weten of ze de 2e keer ook zo dom zijn om elkaar te verlaten zonder het uitwisselen van telefoonnummers of wat dan ook. En voordat we daar een antwoord op krijgen moeten we wel door erg veel gesprek- en tijdvulling heen. Maar het eindigt hoopvol, toch ? 4 sterren (omdat ik toch heb moeten snotteren onder de film, en de film je ook aan het denken zet, dat weer wel)

6 thoughts to “Before Sunset (4/5)”

  1. Heb Before Sunrise niet gezien. Is het de moeite waard om ze nu allebei te gaan zien? Je klinkt niet zo heel enthousiast over Before Sunset.

  2. Before Sunrise vond ik een erg mooie film. Als je die eenmaal gezien hebt, kom je ook niet onder Before Sunset uit, want dan wil je weten hoe het verder gaat …

  3. Hee.. Before Sunrise is een favoriete film, juist omdat er alleen maar gepraat wordt en er eigenlijk niets gebeurt. Net als in Lost in translation. Draaide hij in de bioscoop of heb je ?m op dvd gezien?

  4. Before Sunrise heb ik een aantal jaren geleden al gezien, Before Sunset is net uit in de bioscoop (waar ik hem ook gezien heb).

  5. Wat goed zeg, ik vond Before Sunrise het einde! Een geweldige film. Before Sunset moet ik zeker zien, weten jullie in welke bioscopen hij draait? Ik hoor er nl niets over…

Comments are closed.