15 minutes of fame

Je kunt er niet omheen, vanaf morgen (eigenlijk stiekem vandaag al) begint het Skanderborg festival. Skanderborg ligt hier ca. 20 km. vandaan, er rijden extra pendelbussen, het is al weken uitverkocht, het is hier zomer, kortom dat wordt een leuk feestje. Het programma is deens georienteerd,  dat maakt het niet minder interessant maar er zijn ook buitenlandse namen zoals The Bloodhound Gang, Eamon (fuck you), Pet Shop Boys en Velvet Revolver. Niet echt mijn favorieten (vorig jaar hadden ze Moby !) maar geen kleine jongens.

Het festivalterrein ligt midden in de bossen, aan een meer en dat is zeker een van de beste festivallocaties in Denemarken. Er zijn 5 scenes waar opgetreden gaat worden. De hoofdscene heet B?gescenen (Beukescene) en daar, mijne dames en heren sta ik zondag morgen om kl. 11.00 op het podium. Samen met 100 anderen weliswaar, maar toch. Wij nemen deel aan de Gospel Workshop onder leiding van Etta Cameron. De komende drie dagen wordt er een poging gedaan om deze 100 deelnemers enigzins gelijk en niet al te vals te laten zingen, en dat mondt uit in een optreden zondagochtend om 11.00 uur op het Skanderborg festival. Nu hoeft u zich daar verder niet al te druk om te maken, want welke idioot gaat zondagmorgen (als je al 3 volle dagen festival achter de rug hebt) om 11.00 een gospelconcert beluisteren. Waarschijnlijk niemand. Maar dat maakt het niet minder leuk.

One thought to “15 minutes of fame”

Comments are closed.