Audioscrobbler

Ik vind Audioscrobbler een erg origineel idee. In het kort : iedereen die muziek op zijn computer beluisterd (mp3) via de bekende programma?s (itunes, winamp, WMP) submit informatie over de song (titel en artiest) naar de grote audioscrobbler database. Hier worden charts gegenereerd,  er wordt muziek aanbevolen, affijn de mogelijkheden zijn onbeperkt. Ik vind het zeker ook interessant omdat je interesse groepen kunt maken, en wat bijvoorbeeld met de meeste gespeelde tv-2 song van dit moment, voor op mijn tv-2 website ?

Het is alleen zo populair (open source) dat de site niet vooruit te branden is. Ik krijg de winamp plugin niet aan de gang, en de Windows Media Player plugin geeft geen fout, maar stuurt ook geen gegevens door. Hopelijk wordt dit snel opgelost.

Update : het is werkt redelijk stabiel nu, mijn lijst staat hier, en heeft ook een permanente link gekregen in de rechter kolom.

8 thoughts to “Audioscrobbler”

  1. Inderdaad een leuk principe. Maar wel een h??l traag principe :(

    Mijn Winamp geeft geen error en de logfile zegt dat alles goed gegaan is maar ik zie niets op mijn persoonlijke pagina. Raarrrrrrr…

  2. Ik zit net te lezen dat er een nieuwe (en snellere) server onderweg is. Ze lopen iets achter met het verwerken van de liedjes, dus als het goed is wordt het later wel gewoon bijgewerkt (ze worden nl. wel onthouden). Die van mij staan er ook nog niet op.

  3. Misschien moeten we een weblog groepje oprichten in Audioscrobbler. Binnenkort kun je per groep nl. je eigen chart maken, wel geinig vind ik.

Comments are closed.