Air, Oya festival, Oslo

Air op Oya, OsloAir op Oya, OsloAir op Oya, Oslo
Het was even zoeken naar het Oya festival, de receptioniste in het hotel had er nog nooit van gehoord en het Middelalderparken was niet zo duidelijk aangegeven op de kaart. Maar we vonden het, na een fikse wandeling. Het festival lag midden in de ruines van wat eens een middeleeuws slot was geweest. Er stonden bordjes met “niet op de muren lopen” maar daar trokken de 10.000 toeschouwers zich niet zo heel veel van aan. Er waren 3 podia, en Air moet het opnemen tegen The Streets die op hetzelfde tijdstip speelden.

Het was relaxed vooraan het podium, er waren veel mensen maar er was geen gedrang. Net zoals vorige keer was was AIR niet erg spraakzaam tijdens het concert. Er kwamen wat “Thank you?s” tussendoor, maar over het algemeen gingen ze erg op in de muziek. En dat was te horen, want ook dit was weer een erg gelikt concert. Het enige kommentaar wat je zou kunnen hebben is dat de setlist misschien wat aan de korte kant was, maar dat heb je nu eenmaal op festivals. Ik vond het in ieder geval een erg goed concert, en ik hoop ze in de toekomst nog vaker te zien en te horen. Van de vele foto?s die ik heb genomen zijn er maar een paar niet bewogen. En daarvan is 99% van Nicolas. Nu hoor ik tot de 1% van de mensen die Nicolas stoerder vind dan JB, maar wil je foto?s van JB op Oya zien, dan is er op de benedenstaande link redding.

Als je net als ik fan bent van AIR, is deze link misschien ook nog interessant:
Air live op KCRW music (real audio) (een uur uitzending met live studio concert en interview. Setlist lijkt erg op de liveset die dit jaar gespeeld is en de kwaliteit van de opname is goed)

Mijn foto?s : Air op Oya (meest foto?s van Nicolas Godin)
Official Festival foto?s : Air op Oya (met foto?s van JB)