31 koeien en 2000 minken

Als het onweert moet je niet onder een boom gaan staan, dat is er bij ons met de paplepel ingegoten. Maar koeien weten dat niet.  Dus toen het ging regenen afgelopen dinsdag in Herning, gingen ze gezellig met z?n allen onder een boom schuilen, knus bij elkaar. Maar toen sloeg het noodlot toe, een bliksem sloeg neer in de boom en 31 koeien waren terplekke dood. Het is niet eerder voorgekomen dat zoveel koeien tegelijk door bliksem zijn getroffen. Alsof dat nog niet genoeg was, sloeg de bliksem ook in op een minkfarm, waarna er brand uitbrak. 2000 minken kwamen om. Wat een dierenleed !

5 thoughts to “31 koeien en 2000 minken”

  1. @Ingrid: Nee, eigenlijk niet. Meer een groep koeien op een hoopje met de tong uit de bek. Bij de slager ziet het er erger uit. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *