I, Robot (3,5/5)

Technology, Science Fiction – count me in. I, Robot toont ons het leven in USA, in 2035. Alle huishoudelijke klusjes zijn inmiddels overgenomen door robots, en je ziet robots boodschappen dragen, strijken en zelfs eten koken. Waarschijnlijk is het niet ontdenkbaar dat het de kant op gaat, ik kan bijna niet wachten tot we zover zijn.

De robots zijn zo geprogrammeerd dat ze mensen nooit kwaad zullen doen. Maar het is een film, en nadat het nieuwste model robot in grote getale is uitgedeeld, gaat het natuurlijk mis. De robots lijken plotseling minder aantrekkelijke menselijke trekjes te krijgen. Maar held Will Smith(met Robotarm) is er gelukkig ook nog.

De film is mooi gemaakt, de robots lijken echt. Grappig om te zien dat the Matrix effecten inmiddels ook door de robots zijn overgenomen.  Maar op technisch gebied is er niet zo veel dat we nog niet gezien hebben (denk aan Star Wars). Het verhaal is niet onaardig, maar heel veel verassingen zitten er niet in. Maar je verveelt je niet in de film.  Oordeel : 3,5 ster van de 5.

Overigens duikt er her en der wat overduidelijke reklame op. Will Smith rijdt in het allernieuwste model van Audi, en het audi logo wordt ook meerdere malen duidelijk in beeld gebracht. Maar toegegeven het is ook een erg mooi en (nu nog) futuristisch lijkend model. Over 10 jaar rijden ze waarschijnlijk al gewoon rond op de snelweg. Verder loopt Will op Converse gympen uit 2004 (in de film dus hopeloos ouderwets, nl. 29 jaar oud) en heeft ie een JVC stereo set met afstandbediening. Ook afstandsbediening is volledig verdwenen in 2035, en als de vrouwelijke hoofdpersoon probeert de stereoset aan de gang te krijgen door er tegen te praten, leidt dit tot grappige situaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *