Pivot -> WordPress

De afgelopen avonden werden gebruikt voor een blijkbaar onmogelijke taak : het converteren van Pivot naar WordPress. Het werd een nog grotere uitdaging omdat ik weinig tot geen PHP ervaring heb. Er bestaat geen Export programma in Pivot, en er bestaat geen “Import uw oude Pivot entries in WordPress” optie in WordPress. Maar toch wilde ik het, en dus zat er maar een ding op :  zelluf doen.

Waarom ik van blogtool verander ? Ach je wilt weer eens wat anders, en ik wilde graag een tool met een database in plaats van platte bestanden. Ik vond Pivot een prettige weblogtool, maar het is tijd voor iets nieuws. Waarom WordPress ? Omdat me dat wel een aardige tool leek. WordPress is gratis en heeft een aktief supportforum.  Er zullen vast vele andere mogelijkheden zijn, maar het is toevallig WordPress geworden.

Er ontbreken nog een paar kleine dingetjes maar het conversieprogramma is zo goed als af. Het heeft heel wat uren hoofdbrekens, grommen en hoofd-tegen-de-tafel-slaan-van-frustratie gekost, maar ik heb er weer een hoop (PHP) van geleerd.

U kunt gewoon blijven zitten waar u zit, want het adres blijft hetzelfde. Binnenkort wordt deze weblog gemaakt door Wordpress. Maar wat kan u dat eigenlijk schelen.

16 thoughts to “Pivot -> WordPress”

 1. Heb een jaartje geleden eens naar WordPress gekeken. Was wel aardig toen. Export en import is een boeiende aangelegenheid. Zo heb ik nu nog de statische pagina?s van MT voor google staan, omdat MT niet de artikelnummers exporteert. Maar om jou te citeren: wat kan u dat eigenlijk schelen.

 2. Hey, via google kwam ik hier terecht. Mijn weblog loopt sinds 2 jaar op pivot maar ik ben bezig om over te stappen naar wordpress. Je begrijpt het al, ik wil mijn pivot posts graag converteren. Mijn archief is 5 maanden oud, omdat ik er eventjes tussenuit ben geweest.

  Kun jij me helpen..? Ik zou dit heel erg graag opgelost willen hebben maar kan nergens iets of iemand vinden die me hiermee kan helpen.

  Klasina.

 3. Meerderen hebben me dezelfde vraag gesteld. Maar het conversiepscriptje heb ik niet bewaard (omdat het volledig was toegespitst op mijn oude pivot site, met hardcoded categorien etc.), en afgezien van dat scriptje was er nog een vrij groot deel handmatig werk dat ik er achteraan heb gedaan.

  Is er inmiddels een export mogelijkheid in Pivot ? En WP kan ook een RSS feed importeren, misschien kun je daar iets mee.

 4. Ik zit met hetzelfde probleem, hoe de entries van Pivot naar WordPress krijgen? Heb 2500 entries en kan de post count niet hoog genoeg zetten voor zo’n omvangrijke rss-feed.

  Misschien heb je nog ideeen hoe we zelf een conversie scripje kunnen bouwen?

Comments are closed.