De vla(g)

Mijn moeder had een pak voor me meegenomen toen ze hier was 2 weken geleden. Meer dan een pak kan ook bijna niet, want zo lang kun je het niet goed houden. Ik at er elke avond een klein schaaltje van, en dat vergde heel wat discipline. Ik deed er een week mee. Toen was het op.

Het toetjes assortiment hier in Denemarken is op zijn zachtst gezegd beperkt vergeleken met dat van Nederland. Yoghurt is er wel, in alle soorten en maten. Met 5% vet, 4% vet, 3% vet ga zo maar door. Maar de yoghurt is niet zo mild als de yoghurt in Nederland, en dingen als Verwenyoghurt kennen ze niet.

We hebben hier geen Medaillepudding met oranjesaus, geen Dubbelpudding, geen Bitterkoekjespudding, Karamelpudding met roomsaus, Chipolatapudding, Chocoladepudding , Dame Blanche toetje met chocoladesaus , Dubbelpudding vanille-aardbei met frambozensaus , Dubbelpudding vanille-chocolade met karamelsaus, Frambozenpudding met rode bessensaus , Griesmeelpudding met rode bessensaus, Slagroomtoetje met kersen-cranberrysaus of Vanillepudding met aardbeiensaus. Toetje van de maand ? Hebben we niet.
Vlatoetje karamel/room, vanille/chocolade en chocolade met opgeklopte slagroom ? Niks.
Chocolade vla, hopjes vla, frambozen vla, dubbelvla, vanille vla ? Noppes.

Nu kan ik daar (als is het moeilijk, en zit ik nu bijna te kwijlen terwijl ik dit schrijf) wel mee leven. Maar de dag dat ze hier Slagroomvla gaan verkopen gaat bij mij de vlag uit, en nodig ik iedereen uit voor een schaaltje van dit onovertroffen toetjesgenot. Want die vla mis is hier wél !

4 thoughts to “De vla(g)”

  1. De dag dat ze hier in denemarken stratchiatella yoghurt beginnen te verkopen zal mij diep-gelukkig
    maken.

  2. Grappig die verschillende gradaties van Yoghurt. Is dat dan van é´n merk of heeft ieder merk z’n eigen vetgehalte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *