Shrek II (5/5)

Hier in de bioscoop kun je op dit moment een Shrek menu krijgen. Dit menu bestaat uit een cola in een Shrek beker, een bakje popcorn, en het beste van alles 2 Shrek oren ! Die Shrek oren kun je opzetten, en ik kan je verzekeren dat er heel wat Shreks wannabees rondlopen in Århus op dit moment. Shrek is een hit.

De vraag was of Shrek II het niveau kon halen van Shrek I. Nou dat is wat mij betreft 100% gelukt. De eerste 10 minuten zijn zo grappig dat de tranen mij over de wangen liepen van het lachen. Misschien zegt dat wat over mijn gevoel voor humor, maar ik was zeker niet de enige de schaterde van het lachen. De film heeft humor, heeft geniale parodien op o.a. the Matrix en Mission Impossible, en is een aaneenschakeling van verschillende sprookjes. Verder is het (computer) technisch prachtig gedaan.

Zie de film wel in de originele versie, de stemmen van Eddie Murphy, Mike Meyers, Antoni Banderas en John Cleese dragen voor een groot deel bij aan het succes van deze film.

5 sterren dus voor de man met de groene oren.

17 thoughts to “Shrek II (5/5)”

 1. Ja, de MI parodie is erg goed!! :D Maar het hoogtepunt blijft toch de man die de “voorruit” (kont van het paard) van paard en wagen snel schoonmaakt voor het stoplicht en daar dan geld voor vang. Briljant!

 2. Foto! Foto! Wij willen een foto!
  Foto! Foto! Wij willen een foto!
  Foto! Foto! Wij willen een foto!
  Foto! Foto! Wij willen een foto!
  Foto! Foto! Wij willen een foto!

  (van jou met oren natuurlijk, zeker nu je weer zo goed kunt horen)

 3. btw: donderdag vliegen E. en ik naar Kopenhagen voor een lang weekend. Heb nog gedacht vla voor je mee te nemen, maar ik ben bang dat die in het vliegtuig al opgaat. E. is namelijk ook een soort Shrek: een toetjesmonster! Bovendien eet ze nu voor twee! ;-)

 4. Echt ? Misschien komen we elkaar nog tegen. Ik ben nl. ook op Kopenhagen airport donderdag, ik vlieg door naar Bornholm. Heel veel plezier in ieder geval, ik hoop dat het goed weer wordt !

  Overigens was ik een van de weinigen die geen Shrek oren kocht. Saai h

 5. Echt! We hebben Kopenhagen moeten skippen deze zomer, dus we dachten: nu het nog kan gaan we voor de laatste keer met zijn tweetjes vliegen. En Kbh stond hoog op de verlanglijst.

  Wij landen om 11.55 uit Rotterdam. Hoe laat vertrek jij? En .. is er nog plaats? ;-) Je enthousiasme over Bornholm is aanstekelijk!

 6. @Bart : ik vlieg 13.35 van K?benhavn naar R?nne (Bornholm). Er is vast nog wel plaats :-).
  Ik zag net het weerbericht, en het wordt nog mooi weer ook het weekend (ook in Kopenhagen !). Heel veel plezier, Kopenhagen is een leuke stad. Vergeet de obligatorische rondvaart niet.

 7. Ik zag ook het weerbericht: super!

  We kruisen elkaar vast op de luchthaven. Ik twijfel of ik oranje ‘spikes’ in mij haar zal zetten zodat je me herkent. ;-)

  Bornholm moet nog even wachten. Hmmm … mischien volgend jaar zomer!

 8. Het leukste stukje is mijn inziens nog het gedeelte dat ze naar de ouders van fiona gaan per koets en dat donkey niet meer mag vragen of ze er al zijn. Hij probeert zijn verveling dan te doorbreken met geluidjes maken. (?plop!?)

 9. Nu ik jou stukje lees zit er weer hartelijk om te lachen, ook dat stukje was inderdaad erg grappig. Ik geloof dat ik hem nog een keer ga zien.

 10. ik ben ook op zoek naar een paar Shrek-oren en een groene tuinbroek.
  van wie kan ik het kopen en voor hoe duur???
  xxx
  Nicole

Comments are closed.