HP Deskfraud

Hoe groot is de kans dat én de zwarte én de kleurencartridge van mijn inktjet printer op precies hetzelfde moment leeg zijn ? Dat zijn ze namelijk in mijn printer. Ik heb geprobeerd om een van de 2 de vervangen door een nieuwe maar het “Cartridge leeg” lampje bleef branden. Pas na het vervangen van beide krengen ging het lampje uit, en doet de printer het weer.

Volgens mij zijn het een stelletje boeven daar bij HP, want ik geloof er niks van. Als ze nou nog goedkoop waren die cartridges …

10 thoughts to “HP Deskfraud”

 1. Mijn Epson printer heeft dat grapje ook. Ik haal de oude eruit en stop dezelfde oude er weer in. Ineens is ‘ie weer vol! Het gedonder begint pas als de cartridge uiteindelijk echt leeg is en mijn printer vindt van niet. Ik krijg het er dan niet op een beschaafde manier uit.

 2. Als mijn EPSON aangeeft dat zwart of kleur op is, haal ik ‘m er(net als Guyonne) uit en plaats ‘m er weer in… dan kun je echt nog tig pagina’s printen… zoek ff in je handleiding hoe je ze er dan weer uit krijgt als ze echt leeg zijn. Bij de mijn eis het geloof ik:
  1) printer uit
  2) paperfeed knopje ingedrukt houden en printer aanzetten
  3) dan kun je de cartrigde vervangen

 3. Op sommige plaatsen kun je tegenwoordig je cartridges met inkt laten hervullen. Veel goedkoper en nog beter voor het milieu ook.

 4. Ik zal de oude cartridges bewaren en proberen of ik er nog wat inkt uit kan persen. Bijvullen kan hier in DK inderdaad ook, ik heb er geen ervaring mee.

 5. Ik ben wat dat betreft … ja wat? trouw aan het merk?
  Ik zou nooit mijn inktcartridges laten hervullen. Ik ben veel te trots en te zuinig op mijn printer en zou niet willen dat-ie stuk gaat daardoor.

 6. De kans dat en de zwarte en de kleuren gelijktijdig leeg zijn is niet zo klein. Voor een groot deel hangt dat natuurlijk af van het printgedrag. Overigens zal de kleurcartridge meestal niet volledig leeg zijn, maar slechts 1 kleur. Naar mijn ervaring bij de klanten Nederland) is dat meestal cyan (blauw) of yellow (geel). Bij de oudere HP Inkjets zal de printer zelf niet aangeven dat de cartridge leeg is. Je merkt het wel aan je afdrukken. De nieuwere modellen testen de cartridge na het calibreren. Maar zoals gezegd: als je ermee schud klotst het dat het een lust is, maar 1 kleur is leeg!
  Je kunt inktcartridge hervullen, maar dat moet heel zorgvuldig gebeuren. Een matige refill leidt tot lekken en – behalve vervuiling van je machine – beschadiging van je printkoppen. Je hebt dan goedkoop je cartridge “vervangen” maar moet wel je printkop vervangen. Een nieuwe printer is dan vaak goedkoper! Meer dan 1 keer refillen raad ik echt af. Maar je hoeft natuurlijk niet per s? HP-cartridges nieuw te kopen. Bedenk dat de meeste HP printers eigenlijk Canon (laser) of Epson printers zijn! Je kunt dus heel goed andere merken cartridges gebruiken.

 7. Bijvullen is toch geen enkel probleem?
  Je moet een inktsetje kopen ,daar zit alles bij ,gaat gewoon met een injektiespuit.
  En het is gewoon ONZIN dat je maar 1 x kan bijvullen .
  Je kan TENMINSTE 10-20 keer bijvullen en je koopt pas een andere dure cartridge als de letters echt niet meer leesbaar zijn.
  De refill setjes staan overal te koop.
  En zijn niet duur , op deze manier kan je voor 20 euro 20 keer een nwe cartridge besparen !
  (Zwart heb ik het nu over ,kleur is natuurlijk wat moeilijker omdat je drie keer moet injecteren)

  En als je te lui ervoor bent of het te eng vindt voor je printer koop je gewoon nieuwe cartridges ,daar ligt niemand wakker van ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *