Korrillaz

Ik had niet eens tijd om zenuwachtig te worden, want dinsdag belde ik en woensdag moest ik komen. Ik was iets te vroeg en wachtte in de wachtruimte. De wachtruimte was een soort dans/balletruimte met veel spiegels. Ik probeerde te horen wat er in het lokaaltje naast mij gebeurde. Ik hoorde klappen en stampen. Mmm, gek.

Het meisje voor mij kwam naar buiten, ze zag er opgelucht uit. Ik ging naar binnen. Er stond een piano en de jury was er. Ik moest wat toonladders beklimmen en weer afdalen. Ik moest Lean On Me voorzingen, zonder tekst maar met Yeah Yeah Yeah en Lululu op de melodie. Ik moest klappen en stampen (aha!) om mijn gevoel voor rytme te testen. Toen moest ik naar buiten, en de jury zou na kort overleg haar oordeel vellen. Ik werd naar binnen geroepen, werd in het hokje “eerste Alt” gestopt en nu ben ik dus officieel lid van Korrillaz. Korrillaz, een rytmisch koor dat top of the pops hits zingt en 2 keer per jaar optreed. Stoere naam hè Korrillaz (orig), vind ik wel tenminste.

Morgen is eigenlijk de eerste keer, maar aangezien ik naar de 53ste keer moet, wordt de primeur een weekje later. Nu is het tijd voor zangles.

6 thoughts to “Korrillaz”

  1. Jaja, “rokade” is misschien wel Nederlands, maar met “rytme” maak je toch echt een foutje!

    Wanneer komt de eerste tour van de Korillaz (inderdaad goed gevonden) naar Nederland? En “eerste alt”, betekent dat dat er ook zoiets als “tweede alt” bestaat? Is het zo’n groot koor? Of zijn er kleine bezettingen per stemsoort? En o ja, waar is http://www.korillaz.org?

  2. Rytme is (alweer) deens voor ritme, het wordt wel steeds erger zie ik. Het onderscheid tussen de talen begint te vervagen.

    Ja we hebben ook 2e alt, het koor is 35-40 mensen groot. Naar Nederland op turne, ja dat zou leuk zijn, maar zo goed zijn we niet :-) Korrillaz.dk – misschien moet ik die maar vast reserveren voor als we echt doorbreken :-)

  3. Zingen is leuk. Ik had tot de zomer zangles en ik ging altijd fluitend (en zingend, natuurlijk) heen. Ik heb daar veel geleerd. Gretig heb ik het geabsorbeerd.

    Ik wil nu eerst meer praktijkervaring opdoen voordat ik verder ga met lessen. Ik zal ook een koor op gaan zoeken. Da’s ‘n goed idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *