H.C. Andersen I

Over 198 dagen is het 200 jaar geleden dat H.C. Andersen werd geboren. Dat wordt groots gevierd hier in Denemarken, met een internationale website met ook een een nederlandstalig portaal.

In het jubileumjaar 2005 zullen er een groot aantal culturele arrangementen plaatsvinden in Denemarken, in Odense waar H.C. Andersen ooit geboren is, en ook in ?rhus waar de jaarlijkse feestweek in 2005 het thema Avontuur heeft gekregen en waar ook zeker aandacht besteed gaat worden aan H.C.. Ook zullen er evenementen plaatsvinden in vele andere landen in de wereld.

De bedoeling van dit jubileum jaar is om zoveel mogelijk mensen (groot en klein) te laten kennismaken met het werk van en de persoon achter H.C. Andersen. Hiervoor zijn er over de hele wereld H.C. Andersen ambassadeurs aangesteld, in Denemarken bijvoorbeeld gerespekteerde actrices en toneelspeelsters, maar de rij ambassadeurs bevat ook namen als zangeres Suzanne Vega, acteur Harvey Keitel, actrice Susan Sarandon, de Australische atlete Cathy Freeman, de legendarische voetbalspeler Pel?, formule 1-rijder Giancarlo Fisichella, en voetbalspeler Paolo Maldini.

Er zijn ook 3 nederlandse ambassadeurs : Freek De Jonge en Ivo de Wijs begrijp ik goed, maar Daphne Deckers ?

4 thoughts to “H.C. Andersen I”

  1. Daphne schrijft ook kinderboeken volgens mij…

    Mijn dunk van Daphne is trouwens wel een stuk gestegen sinds ze te gast is geweest bij Dit Was Het Nieuws (is vast nog wel terug te vinden op internet (www.uitzendinggemist.nl ofzo)). Daar was ze echt stukken leuker dan men verwachtte…

  2. Ja ik mis dat soort nederlandse programma’s natuurlijk allemaal.
    Maar Novio : bekende moeder als in “ik lees mijn kinderen H.C. Andersen voor” moeder denk je ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *