Bornholm

Op Bornholm is alles zoals het zijn moet, de zon schijnt, de lucht is blauwer dan blauw en de telefoon is nog niet gegaan. Vanochtend was er een natuurwandeling met guide (met de toepasselijke achternaam Haringhoofd/Sildehoved) langs strand, door bos en langs een van de vele visrokerijen die Bornholm nog steeds rijk is. Eindelijk heb ik een foto gescoord van gerookte vis, het gerecht waar Bornholm zo bekend om is.

Het is hier heerlijk rustig, de toeristendrukte van de zomer is voorbij, wat betekende dat het strand van Dueodde (met het mooiste zand ter wereld) er bijna leeg bij lag. Apropos Dueodde zand, dit zand (dat ook werd gebruikt in zandlopers) is van zo’n goede kwaliteit, dat Napoleon het gebruikte voor zijn met inkt geschreven brieven (om het overtollige inkt te absorberen). En daar zijn ze in Bornholm natuurlijk maar wat trots op. Ook zijn hier op Bornholm een paar maanden geleden dinosaurus resten/afdrukken gevonden waardoor Bornholm ook op geologisch gebied plotseling op de landkaart staat.

Ja je leert heel wat van een wandeltocht met een uiterst kundige gids.

3 thoughts to “Bornholm”

  1. Mocht je eens een huisje op Bornholm willen huren, dan hebben wij vlak aan het strand van Balka 3 mogelijkheden. Informeer maar eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

  2. Uhh is dit commentaarspam ??? Als je gratis reklame loopt te maken hier, wil ik op z’n minst 2 weken gratis in een van die huisjes van je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *