Bornholm foto

Røget sildRokkestenenPaddestoelen, Paradisbakkerne

De collectie Bornholm foto’s groeit.

De morgenwandeling vanaf de visrokerij in Hasle leverde wat mooie plaatjes op van witte rokende schoorstenen, houtblokken en uiteindelijk de gerookte haringen waar Bornholm zo beroemd voor is. Maar ook het verlaten strand in Dueodde was mooi, de vele paddenstoelen in het Paradijs bos, het Robijn meer (dat verre van rood is) en 2 plaatjes tussen de propellor door van Bornholm vanuit de lucht.

En dan was er de Rokkesten. Deze grote zwerfkei die ooit na een ijstijd achter is gebleven op Bornholm zou moeten kunnen rokken. Rokken – rocken – bewegen. Op het instructiepaaltje stond hoe het moest, er stond zelfs een foto van een meneer in net pak die de steen aan het rokken was. Ik heb me rot geduwd, maar er was geen beweging in te krijgen. Toch schijnt deze vele tons wegende steen makkelijk in beweging te krijgen, als je de juiste techniek gebruikt. Ik gaf op, en ga nog wel eens terug met versterking om het nog eens te proberen.

Zie de verse foto’s Hier en hier.

9 thoughts to “Bornholm foto”

  1. Leuk die foto van Bornholm uit de lucht. En als ik het goed begrijp heb je dit keer geen vervelend telefoontje gehad?

  2. Leuk te zien dat er zulke mooie foto’s gemaakt worden van dit prachtige eiland! De afgelopen 5 zomers zijn wij op Bornholm geweest en we gaan ook in 2007 weer. Het is er niet goedkoop, maar de term “een parel” klopt zeker. Zijn jullie hier vaker geweest?

  3. Hoi Hendrik, bedankt voor je bezoek hier. Ik ben een aantal keren in Bornholm geweest inderdaad, toen ik nog in Denemarken woonde. Het is, als je het mij vraagt, het mooiste plekje van Denemarken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *