Spam commentaar (techtalk)

Zo, vandaag was mijn weblog blijkbaar aan de beurt. Ik denk dat ik het afgelopen uur 20 spam commentaren heb mogen ontvangen, allemaal van dezelfde vage buitenlandse poker site, in het engels en op verschillende posts in mijn blog.

Hier bewijst WordPress zijn kracht, het ingebouwde spamfilter is nu aangezet, en dat heeft het gat voorlopig gedicht. Verdachte (bepaald dmv. een blacklist) commentaren worden gemarkeerd, en moeten eerst goedgekeurd worden voor ze toegelaten worden.

Omdat al deze mailtjes van hetzelfde ip adres kwamen, is dit ip adres ook toegevoegd in de .htacces file, wat betekent dat dit ip nummer geen toegang meer heeft tot mijn weblog.

So far so good. Maar het kan nog beter, de piss off plugin voor WordPress wordt hier ook geinstalleerd, en dat is het afwachten hoe lang het duurt voor de spammers een andere manier hebben gevonden om de boel te verzieken. Kunnen ze geen putjes gaan scheppen in plaats van ons lastig te vallen.

6 thoughts to “Spam commentaar (techtalk)”

  1. In MT heb ik een eenoudiger truuk toegepast: het hernoemen van het commentaarscript. Wel even checken waar het allemaal gebruikt wordt.
    Nooit meer commentspam gehad.

  2. Hej Jac, dat is echt een gouden tip ! Het kan ook bijna niet anders dan dat die commentaarspam die ik kreeg automatisch gegenereerd wordt. Ik ga dat meteen ook doen ! Bedankt voor de tip !!

  3. Mooie oplossing, alleen als je een keer wil updaten moet je alle wijzigingen weer opnieuw aanbrengen. Daar loop ik bij Pivot ook steeds tegenaan.

  4. Ik ook. Daarom ben ik mijn eigen meuk gaan schrijven. Is ook veel werk, geef ik toe, maar uiteindelijk kan het precies wat _ik_ wil en da’s eigenlijk genoeg…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *