The Terminal (3/5)

The Terminal is de nieuwste Steven Spielberg film, met Tom Hanks in de hoofdrol.

Smaken verschillen gelukkig, maar hier is mijn mening over deze film. Als je Spielberg en Hanks samen in een film hebt verwacht je toch iets. AI vond ik nog een echte Spielberg film, maar met Catch me if you can ging het wat mij betreft de verkeerde kant op. Met de The Terminal vind ik dat helaas ook.

Tom Hanks speelt erg goed hoor, als de oost europese Viktor Navorski, en grappig is ie ook in deze film. Maar dan heb je het ook wel gehad. Ik begrijp wel (denk ik) wat Spielberg met deze film wil, en hij snijdt ook wel een aantal belangrijke zaken aan, maar de film wordt wat mij betreft op geen enkel moment interessant genoeg. Zonder Hanks was dit een uitermate saaie film geworden, en van de 3 sterren mag Hanks er 2 meenemen. Een tegenvaller vond ik, maar ja wie ben ik. 3 van de 5 sterren.

8 thoughts to “The Terminal (3/5)”

 1. Het is een leuke niks aan de hand film.
  Ik mocht bij de Nederlandse premiere op schiphol aanwezig zijn en de reacties waren over het algemeen het zelfde.
  Leuk maar niet er spectaculair.

 2. Helemaal mee eens! Prima film voor een regenachtige middag als je niks anders weet te doen.

  Maar ik snap nog steeds niet dat grote acteurs ermee weg komen als ze aan dit soort magere dingen meewerken. Het publiek pikt het maar. Er zijn talloze voorbeelden.

 3. Ja. Na een Tom Hanks film over een man op een eiland, hebben we nu een film over een man die in terminal 67 woont. Waar zal de volgende film over gaan?

 4. Ik had totaal geen verwachtingen, ben niet weg van Tom Hanks, ben niet weg van Steven Spielberg. En ik vind het een schitterende film.
  Geen boodschap? Spielberg is nu eenmaal niet van de boodschap, die is van het vermaak. En dat maakt hij waar. In tijden niet zo gelachen.

 5. Heb hem nu gezien en ik vond hem geweldig! Inderdaad niet echt een boodschap, gewoon goed in elkaar gezet en boeiend. Smaken verschillen blijkbaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *