Einde Öko

Öko zag er nog heel goed uit voor zijn leeftijd. Maar zijn attitude …
Als het klokje zei dat een was 120 minuten duurde, deed Öko er lekker 3 uur over, of nog langer. Of hij hield lekker het water binnen, en weigerde te centrifugeren. Hij hield ook van bellenblazen, zodat soms de hele wasmachine vol met schuim stond. Als je op de stop knop drukte dacht Öko bekijk het maar, ik doe nog even lekker niet open. Kortom een onhoudbare situatie. Therapie dachten we, healing, yoga, wasverzachter dieet, praatgroepen, nieuwe onderdelen. Maar niets hielp, Öko deed waar ie zin in had. Er zat dus maar een ding op.

Zijn opvolger kwam begin deze week. Zo’n strevertje met retro look en zilverkleurige deur. Hij zegt bliep-bliep-bliep als je hem aan zet. En er gaan van die rode KITT lampjes branden als je hem aan zet. Zou je er zo’n horloge bij kunnen kopen, zodat je de wasmachine vanuit je huiskamer kunt oproepen ? Hij heet LG Intellowasher. Ik vertrouw die naam nu al niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *