Bornholmsk

Na 8 jaar in Denemarken is mijn deens redelijk te noemen. Denen die mij voor het eerst ontmoeten proberen altijd te raden waar ik vandaan kom want ik heb wel een of ander accent. Holland wordt echter zelden geraden als geboorteland. Noorwegen, Zweden en IJsland zijn populair (dat beschouw ik als en compliment), Far?erne heb ik ook vaak gehoord (daar spreken ze deens met een accent), en Zuid Jutland is ook al een paar keer genoemd. Vandaag kwam de kroon op mijn werk : iemand dacht dat ik van Bornholm kwam. HA !

6 thoughts to “Bornholmsk”

  1. Het kom me bekend voor. Het is bijna een standaard begin van een gesprek: Kom je uit Zweden?
    – Nee, ik kom uit Nederland.
    -Oh, dan heb je hier zeker een boerderij h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *