Olafur Eliasson in Aros

Olafur Eliasson - The SunOlafur Eliasson - The Sun

Toen ik in London was dit voorjaar, bezocht ik het Tate Modern museum. Op dat moment was er een tentoonstelling van Olafur Eliasson (een ijslandse/deen), en vooral het werk The Sun (zie/klik bovenstaande foto’s) onderdeel van The Weatherproject maakte indruk.

Morgen opent er hier een grote tentoonstelling met werken van Eliasson in Aros Kunstmuseum in Århus. Vanavond is er een speciale opening door Eliasson voor leden van het museum. Na een hoop geharrewar (omdat ik verhuist ben en de uitnodiging nooit bij mij aangekomen is) heb ik toch toegang tot de opening kunnen krijgen. Dat wordt spannend en interessant vanavond.

Meer over Olafur Eliasson:
The Weather project

3 thoughts to “Olafur Eliasson in Aros”

  1. Ijslanders zijn erg trots op anders Ijslanders. Uit Iceland Review van gisteren:

    Icelandic artist ?lafur Eliasson is number 19 out of the 100 most famous contemporary artists, according to a list put out by the business magazine “Capital”.

    Eliasson, who is preparing a private exhibition at the Danish museum Aaros, has just sold a piece for DK 10.5 million, the highest price ever paid for a contemporary work of art in Denmark, according to RUV news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *