Te doy mis ojos (4/5)

Te Doy Mis OjosIk weet niet hoe het in Nederland zit, maar hier worden we op dit moment overspoeld met spaanstalige films. Daar is helemaal niks mis mee zeg ik er meteen achteraan, sterker nog, er zitten een paar juweeltjes tussen. Na de fantastische Motorcycle Diaries was het deze keer tijd voor :

Te doy mis ojos (Take my eyes) is het benauwende en aangrijpende verhaal van Pilar die door haar man wordt mishandeld. Pilar vlucht ‘s nachts met haar zoon weg van het geweld, en krijgt onderdak bij haar zus. Haar man gaat in therapie, Pilar keert uiteindelijk bij hem terug, en hoe dat dan weer afloopt moet u zelf maar gaan zien.

Alweer geen vrolijke film, maar wel een goeie film die je even aan het denken zet. Goede acteerprestaties ook, 4 sterren (van de 5). Alles boven de 3 sterren moet je wat mij betreft gewoon gaan zien.

4 thoughts to “Te doy mis ojos (4/5)”

  1. Bij ons ook veel Spaanse films. Maar ik denk dat we wat achter lopen (is gebruikelijk bij filmreleases)

  2. Ik heb zonet deze film gaan zien! Prachtig gewoon! De ontreddering van de man (Antonio) is aangrijpend, en de angst van Pilar raakt iedere vrouw.
    De enige ‘liefdesscene’ is prachtig gespeeld en getuigd van grote vakkennis en respect.
    Gewoon gaan zien! doen!

  3. Het is echt een geweldig goede film. Je hebt zo maar een enkele keer echt een film die je aangrijpt. Veel kijkplezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *