Ja Zuster, Nee Zuster

Lees ik het programma door van de artcinema hier in Århus, zie ik dat Ja Zuster, Nee Zuster op het programma staat aanstaande vrijdag 22 oktober. Als onderdeel van het jaarlijkse Copenhagen Gay & Lesbian filmfestival (die link begrijp ik niet helemaal, misschien als ik de film gezien heb) wordt ie eenmalig vertoond. Ik ga hem dus wel kijken vrijdag, lijkt me leuk. Paul de Leeuw en Loes Luca is reden genoeg om de film te gaan zien.
Het is trouwens uiterst zelden dat hier hollandse films gedraaid worden, en volgens mij is dat een beetje onterecht.

Heeft iemand de film gezien ?

9 thoughts to “Ja Zuster, Nee Zuster”

 1. Ik vond hem wel aardig, maar had leuker verwacht, gezien de lovende kritieken.
  Hij schijnt overal ter wereld als gay-film geprogrammeerd te worden.Waarom? Omdat hij camp is, en er gesuggereerd wordt dat de boze buurman homo is. Blijkbaar reden genoeg om de hele film dan maar gay te vinden.
  Maar ik zou hem wel gaan zien als ik jou was en dan in de zaal meezingen, want dat hoorde ook erbij in Nederland. Daar zullen ze in Denemarken wel van opkijken.

 2. Ik heb de film meerder malen moeten zien voor m’n werk maar het blijft best een leuke film.
  En er zit toch wel een homo tintje in hoor met de kapper (Paul de Leeuw) en buurman Bordevol, en de jongens van de reis vereniging.

 3. Ik heb de film niet gezien omdat ik mijn herinneringen aan de serie in tact wil laten. Maar Annie MG schreef veel grapjes voor de acteurs in het script (zoals “fuck fuck fuchsia” voor Donald Jones) en daar hoorden verstopte homograpjes –in een tijd dat zoiets niet bestond (Albert Mol was getrouwd en had een kind)– voor de homo’s in de cast ook bij. Met als bekendste voorbeeld “de jongens van de reisvereniging”. Gezongen met een knipoog die toen alleen voor ingewijden zichtbaar was.

  Of dat voor de remake ook geldt weet ik niet. Ik realiseer me overigens net dat Paul de Leeuw ook getrouwd is en kinderen heeft. Maar Albert Mol was toen met een vrouw getrouwd. Omdat het zo hoorde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *