Goedemorgen

Ik heb al een tijdje de (morgen)krant, ik kreeg een gratis proefabonnement voor 3 maanden van een van mijn fietsvrienden. Ik heb deze krant al eerder gehad, en de krant zelf is niet onaardig, maar de bezorging ervan hebben ze niet helemaal onder controle. Er waren 4 bezorgmogelijkheden:
1. De krant wordt netjes in mijn brievenbus afgeleverd
2. De krant wordt in een gifgroene plasticzak (?) beneden in de hal gegooid
3. De krant wordt zonder zak beneden in de hal gegooid
4. De krant komt helemaal niet

Alle mogelijkheden zijn al meerdere keren voorgekomen. Vandaag kwam er een 5de bij. De hoofddeur van onze ingang is alleen tussen 06:00 en 09:00 uur open, speciaal voor krantenbezorgers. Ik heb wel eens dat als ik slaap dat ik dan denk dat ik de telefoon hoor, of de deurbel. Als ik dan echt wakker wordt blijkt dat ik het gedroomd heb. Dat dacht ik vannacht ook toen om 5:34 de deurbel ging. Ik dacht dat ik het verkeerd hoorde, maar de bel ging nog een keer. Toch maar even horen wat het was. Ik pakte de deurtelefoon en vroeg wie er was. “Avisen !” (de krant) was het korte antwoord. Ik zei tegen hem dat ik het misschien een beetje achterlijk vond om me daar midden in de nacht voor uit mijn bed te bellen en dat ik had afgesproken dat de krant tussen 06.00 en 09.00 bezorgd zou worden. Ik liet hem toch maar binnnen, ik was nu toch wakker en een halve minuut later viel de krant naar binnen. Ik opende de deur met het idee de bezorger nogmaals vermanend toe te spreken. Ik vertelde nogmaals dat het misschien niet zo praktisch was om me wakker te bellen en dat ie moest komen tussen 6 en 9. Hij keek me glimlachend aan. Toen ik uitgesproken was haalde hij zijn bezorglijst uit zijn zak. Hij wees met zijn vinger trots naar mijn naam en adres, en wees op mij, dat ben jij gebaarde hij. Ja ik stond op zijn lijst. En nee hij had geen woord deens begrepen. Ik kon niet eens kwaad op hem worden. Nog steeds glimlachend ging ie weer verder, “Hej” zei ie.
“Hej hej” zei ik terug.

One thought to “Goedemorgen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *