Turen går til …

Wildparken (waaronder Kruger), Swazi- en Zulu-cultuur, natuurschoon in de Drakensbergen, Lesotho, wijnstreek, tuinroute en een ontspannen einde in Kaapstad. Zuid Afrika dus.

Dit keer geen Baobab maar Summum. ‘t Zal mij benieuwen, de groep is vrij gemengd, de jongste is 27, de oudste 2 zijn 79. Het grootste gedeelte is tussen de 30-50, dus daar pas ik wel zo’n beetje tussen. Er wordt niet gekampeerd, maar overnacht in eenvoudige lodges en hotels.

Waarschijnlijk zijn er geen extra inentingen nodig, ik heb de afgelopen 2 jaar de meeste wel gehad, en vele inentingen zijn een paar jaar geldig. Alleen voor het gebied rond het Krugerpark zijn malariatabletten nodig. De reis gaat van noord naar zuid, van Johannesburg tot Kaapstad, ik vertrek vanuit Nederland op 11 december en kom op 4 januari weer terug.

Door extra brandstoftoeslagen (vanwege de hoge olieprijzen), en alle bijkomende zaken (verzekeringen etc.) is dit een vrij prijzige reis geworden. Dus alle geplande grotere investeringen zijn naar het jaar 2005 doorgeschoven. Het lijkt de economische situatie op mijn werk wel. Maar ik denk ook dat het een hele mooie reis gaat worden.

U zult er nog tot vervelens toe over gaan horen ben ik bang.

7 thoughts to “Turen går til …”

  1. Ik het met de eerste reageerder eens. Het is inderdaad ??n van de mooiste landen ter wereld (van wat ik ken tenminste, en dat is intussen wel aardig wat). Daarom ben ik er al een paar keer op vakantie geweest, en er zullen nog wel een paar keer volgen verwacht ik.Verslavend is het.
    Maarre…het is echt niet nodig om met een groep op vakantie te gaan, je kan overal zelf komen.Is vaak nog goedkoper ook, en meer vrijheid. Maar als je alleen gaat is het misschien wel fijner.
    Veel plezier!

  2. @Pluisje: ik ben wat langere en verwegvakanties betreft een groepsvakantie mens. Niet dat ik de hele tijd aan de groep hoef te hangen, maar soms is het gezellig om samen te kunnen eten en ervaringen te kunnen delen. Verder vind ik het ook een voordeel om een reisleider mee te hebben, aangezien je daar (als het een goeie is) altijd een hoop van kan leren.
    Maar zo zijn we allemaal verschillend (gelukkig maar :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *