Teitur

Teitur - Poetry & AeroplanesEigenlijk mag Teitur wel in de category Danish Music. Teitur komt namelijk van de Farøer eilanden, en die horen nog steeds onder Denemarken.

Ik kreeg Teitur aanbevolen door een muziekekspert, en toen ik hem voor de eerste keer hoorde dacht – gadverdamme kan het nog kleffer. Maar zoals zo vaak met muziek, had Teitur even nodig om mij te overtuigen. Want overtuigd ben ik nu wel. Teitur is de muziek die je opzet als je na een lange drukke dag op het werk in de stromende regen met wind tegen naar huis gefietst zeiknat thuiskomt.

Nog leuker wordt het als het koor waar je bij zit (Korillaz) er voor kiest een Teitur liedje in het repertoire op te nemen (One and Only).

Erg dom dat ik niet naar zijn concert ben gegaan, in september speelde hij om de hoek in Voxhall, maar ik koos voor een of ander vaag gratis concert in de Århus feestweek. Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen – probeer Teitur.

Teitur links:
Een aantal live video’s met Teitur
Teitur official site
Teitur op universal.com (luister naar het album)

4 thoughts to “Teitur”

 1. Ik had Teitur ‘n 1/2 jaartje geleden gekocht. Draaide ‘t toen vaak. Ik vond ‘m wel wat Paul Simon-achtige kwaliteiten hebben. Maar nu draai ik ‘t nooit meer. Versleten. Jammer.

  Die mensen van de Far?er eilanden zijn trouwens niet zo slim geweest als de Ijslanders. Die laatsten hebben zich in de 2de wereldoorlog, toen Denemarken toch niks kon doen, heel sluw onafhankelijk verklaard.

 2. Inderdaad nu je het zegt, Teiturs stem lijkt zeker op die van Paul Simon.

  (Waar komt jouw IJsland bewondering vandaan (als ik vragen mag) ? )

 3. Dat mag je. :>

  Zes jaar geleden was ik zomaar op Ijsland tijdens een stop-over. En ik wist dat dit het was. Ik kom er een paar keer per jaar. Ik ben hard bezig om eindelijk eens wat meer Ijslands te leren dan takk fyrir.

  Als ik het moet benoemen dan wordt het een combinatie van natuur, dorpsheid en vooral het gevoel dat ik er vrijer kan ademhalen dan in Nederland. Ik ben niet gelukkiger of ongelukkiger in Ijsland, want ik ben gewoon mezelf. Maar ik kan er wel ruimer ademhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *