Ja Zuster, Nee Zuster (3/5)

In de bioscoop werden we opgewacht door een groep Draqqueens, zij zamelden geld in voor het Aids fonds. Het was tenslotte nog steeds Gay & Lesbian filmfestival, en na het zien van de Ja Zuster, Nee Zuster begreep ik de link met het festival ook wel, wat een vooruitstrevende vrouw, die Annie M.G. Schmidt, vooral als je weet dat de eerste versie al in 1966 uitkwam!. En ook best een grappige film. De film had engelse ondertitels, en ik denk dat vele woordgrapjes moeilijk te volgen waren voren het overwegend deense publiek. Aan de andere kant was het voor ons hollanders het feest der herkenning met liedjes als Mijn Opa, en Ja Zuster, Nee Zuster. Paul de Leeuw en Loes Luca waren leuk om weer eens te zien. Jammer dat Paul de Leeuw nooit meer een film ala Filmpje heeft gemaakt (oeps scoort maar een 4.8 op IMDB).

Al met al een gezellig Hollands avondje, en de film, uhm 3 sterren van de 5 (Niet met de deuren slaan …. ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *