E-billet

In de goede oude tijd moest je voor je concertkaartje in de rij staan bij de voorverkoper. Voor ons was dat Ben Noz (geloof ik dat ie heette) op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Als je na lang wachten uiteindelijk het felbegeerde kaartje in je handen had was je blij. Na afloop van het concert belandde het concertkaartje op mijn prikbord, en na een paar jaar resulteerde dat in een bonte verzameling kaartjes en vooral ook een concerthistorie.

Dat was vroeger. Tegenwoordig gaat het anders. Je bestelt het kaartje via internet, en is het concert populair, kom je de bestelsite niet op totdat er iemand de bestelafdeling verlaat, de virtuele rij. Je bestelt het kaartje en toetst je creditcard informatie in. Daarna wordt het virtuele kaartje op mijn e-billet kaart bijgeboekt. Mijn e-billet bevat op dit moment kaartjes voor 4 komende concerten en wat kaartjes voor een film. Als ik het concert bezoek wordt mijn e-billet pasje door de lezer gehaald, er wordt gecontroleerd dat ik betaald heb en ik kan naar binnen. Na afloop van het concert verplaatst mijn virtuele kaartje zich van “komende concerten” naar “Reeds bezochte concerten” en that’s it. Er is niets tastbaars over van het concert, het ligt allemaal in cyberspace.

Ik ben best modern, maar ik mis de papieren kaartjes echt.

Oh ja, vanavond dus Saybia in Voxhall.

8 thoughts to “E-billet”

  1. Ben Noz, ben er pas langs gefietst, maar ik geloof dattie er niet meer is.
    Heb daar ook nog wel eens kaartjes vandaan.

  2. Ja, die ouwe Ben Noz, Hij kon de namen van de artiesten altijd zo mooi uitspreken (maar niet heus) dat leek echt nergens op.

  3. @Diaan – had ik ook kunnen doen, maar ik ga er geen 8 kr. extra voor betalen.

    Oh ja Ben Noz zijn engelse uitspraak was inderdaad een belevenis op zich. Dat was ik alweer vergeten. Soms belden we hem 2 keer om het nog een keer te horen. Berlinda Carlisle was het hoogte punt.

  4. Handig zeg, zo’n e-billet. Maar de romantiek gaat er wel een beetje af natuurlijk. Je kunt hooguit vragen of je de afgescande bits mag hebben voor je prikbord…

  5. Ben Noz was de beste. ?s nachts in de rij staan of zitten. Ik geloof dat ie nu een zaakie heeft op het jaarbeursplein, maar weet het niet zeker. Ben Noz forever

  6. Ben Noz heb ik hele nachten gezeten voor de beste kaarten, aantal vrienden aan overgehouden. Ben Noz heeft het toen overgedaan aan een ander, die is een tijdje daarna inderdaad naar het Jaarbeursplein verhuisd maar inmddels opgeheven. De voorverkoop voor U2 in 1987 was de meest memorabele. Om 21 uur de avond er voor waren er reeds 30 mensen, om 24 uur waren dat er 400. Puinhoop was het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *