Rotterdam Airport

Dit keer vloog ik naar huis via Rotterdam Airport. Basiqair heeft een direkte verbinding naar Copenhagen vanaf Rotterdam, met ticketprijzen vanaf 29 Euro voor een enkeltje. Een ander voordeel is dat je die tickets één dag, of zelfs een paar uur van tevoren nog kan bestellen. Praktisch voor onbesluitbare zielen als ik, en je vraagt je af waarom je bij SAS en Mærsk maanden van tevoren moet boeken om betaalbare tickets te kunnen scoren. Rotterdam Airport is ook een stuk relaxter dan Schiphol : je staat er niet in de rij bij de incheckbalie, het is geen kilometers lopen naar de gate, en parkeren is een eitje.

Er is slechts een minpuntje. Als ik in København aangekomen ben, is het nog een uurtje of 3,5 met de trein naar huis. Dit in vergelijking met de 1,5 uur die ik normaalgesproken in de bus zit om van Billund (met Mærsk Air) naar huis te komen. De trein van 20.40 die om (goede tijden slechte tijden) 21.50 vertrok was vrij leeg. Met aankomst in Århus rond half twee was er dus alle gelegenheid voor een hazeslaapje. Na een uur ronddraaien en puzzelen op 2 lege treinstoelen van bij elkaar misschien 1.20 breed, vond mijn buurman in de trein de optimale slaappositie . Deze positie werd prompt overgenomen door zijn overbuurman, en mijzelf, en in Århus werden we wakker met niet eens zo heel stijve ledematen, en ruitjesafdruk op onze wangen van de grove stof van de stoelen.

2 thoughts to “Rotterdam Airport”

  1. Te gek he! Ik vond het ook heel erg prettig reizen vanaf R’dam Airport. Auto prima te parkeren tegen redelijke prijs, rustige luchthaven met prima faciliteiten.

    Wij hadden een supervlucht met helder weer dus konden goed zien waar we deze zomer geweest zijn. En hup, de trein in op weg naar Copenhagen (15 min) met in de trein een display van hoe laat je op je bestemming aankomt.

    Na een dag met hele lange files verlang ik naar de onmetelijke ruimte van DK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *