Bridget Jones: The Edge of Reason (3/5)

Briget Jones IIGisteren heb ik een uurtje of 4 in de bioscoop gezeten. Van het filmkijkende publiek was 95% vrouw, de 2 shaparones (hoe schrijf je dat eigenlijk) chaparones die wij mee hadden voelden zich wat misplaatst. Wij zagen Bridget Jones I + II achter elkaar (wel met pauze). En ik moet zeggen, zelfs de koninklijke stoelen in Cinemaxx gaan ongemakkelijk zitten na 2 uur. maar we hielden vol. Deel I (Bridget Jones Dairy) blijft leuk.

Bridget Jones: The Edge of Reason gaat verder waar deel 1 op hield. Mark Darcey is er, en kleffe Daniel Cleaver ook. Ook Bridgets vrienden en ouders doen weer mee, weinig nieuws hier. En wat doe je als film nummer 1 eigenlijk alles had wat een romantische comedy moet hebben. Dat vroegen de makers zich hoogstwaarschijnlijk ook af, met als gevolg dat Bridget II o.a. plaatsvind in Thailand (volledig misplaatst als je het mij vraagt), en men een hoop deja vu ogenblikken meemaakt. We hebben het allemaal al eens gezien, in de eerste film. Een duidelijk geval van een slechte 2’er, daar waren wij (de mannen ook) het allemaal over eens. Misschien valt het minder op als je deel I er niet vlak voor ziet. Die is tenslotte alweer een aantal jaren oud, en wie kan zich dan alles nog tot in details herinneren. Nu was het contrast tussen I+II iets te groot, dus niet meer dan 3 sterren hiervandaan. Maar misschien haalt ie een sterretje meer als … affijn u begrijpt het.

9 thoughts to “Bridget Jones: The Edge of Reason (3/5)”

  1. wij gingen laatst met mijn dochter van 13 naar de bios en moesten kiezen tussen deze en ‘Ellis in glamourlan’ van Linda de Mol. Het werd de laaste. Ik zou er alleen nooi naar toegegaan zijn maar hij was best de moeite waard. Ik vrees dat ie desondanks Denemarken niet zal halen;-)

  2. het is een supercoole film ik heb hem 2 keer gezien in de bios en ik wil ook nog ff zeggen dat hugh een super lekker ding is !!!!!!!!!!!

  3. k von um errug meevalle, k heb de eerste ni gezien en dagt da ut heel flauw zou zijn. ma k heb wel helemaal in een deuk gelege. ma ik zou um geen 5 keer hoeve zien!

  4. hey ik vond het echt een leuke film ik heb hem nu zelf.
    ik heb deel 1 al zo’n beetje 4 keer gezien.en deel 2 al zo’n 7 keer .
    ik vind hem echt leuk en hopelijk komt er nog een deel. ( ps colin Firth is coooool -xxxxxx- )

    groetjes van zindzi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *