The girl with the pearl earring (5/5)

The Girl With The Pearl EarringEindelijk draaide The Girl with the Pearl Earring in Denemarken. En wat een prachtige film. De film deed me denken aan Lost in Translation, niet alleen omdat Scarlett Johansson ook in deze film speelt, maar door de subtiele manier van het vertellen van het verhaal. Op de een of andere manier werkt de film veel sterker door de dingen die niet gebeuren. En verder is de hele film als een prachtig schilderij, een genot voor het oog met fantastische kleuren en belichting.

Ik zag de film met 3 denen (die er allen erg enthousiast over waren), maar ik denk dat de film op een hollander nog meer indruk maakt, omdat er een hoop herkenbare dingen in zitten. Een absolute aanrader, en de volle 5 sterren.

11 thoughts to “The girl with the pearl earring (5/5)”

 1. 5 sterren voor deze film….smaken verschillen. :-)

  Ik begrijp de link met Lost in Translation…die film heb ik niet uit kunnen kijken omdat ik hem slaapverwekkend vond. Het kan een rol spelen dat ik bovenstaande film in het vliegtuig heb gezien, maar denk het niet. Wat mij betreft zeker geen 5 sterren dus….eerder 3.

 2. @Ingrid: met twee kleine kinderen wil het kijken van films er nog wel eens bij in schieten. Ik heb dus in 2004 erg weinig films gezien. De beste die ik tot nu toe gezien heb was Troy. (hoewel ook dit geen 5 sterren zou zijn)

  Enige film waar ik de laatste tijd van onder de indruk was: “We were soldiers”. Maar die is al weer van 2002, dus dat telt niet.

 3. Die 5 sterren kan ik me wel in vinden, maar persoonlijk vind ik Lost in Translation mooier. Maar ja, beide films zijn top, alleen al omdat Scarlett Johansson erin speelt :-).

 4. Helemaal mee eens! Ik vond ‘The Girl’ een van de beste films van het afgelopen jaar; de rustige en gedetailleerde vertelwijze heeft wel iets Deens maar de belichting is onmiskenbaar Hollands. En dat voor een Amerikaanse film…

 5. Ik vond de kleuren en beelden in ‘The girl…’ schitterend, het verhaal deed er iets minder toe.Zou hem graag nog eens zien.
  Goh, dat het dit keer zo lang duurde voordat hij in Denemarken draaide. Ik was dit weekend in Kopenhagen en kreeg de indruk dat de filmreleases hier voor liepen op Nederland (en door jouw leuke filmrecensies weet ik dit natuurlijk ook). Ik ben in Kopenhagen naar De-Lovely geweest, een film over het leven van Cole Porter. Een aanrader! Het doet wat oubollig aan, maar de muziek was geweldig, en de decors erg mooi. Je kunt er echt 2 uur in wegdromen en in je hoofd lekker meezingen.

 6. Ik zat er ook aan te denken om De-Lovely te gaan kijken, ik mag Kevin Kline wel.

  Wat betreft snelheid in filmreleases, films die geen blockbusters zijn komen hier soms vertraagd binnen, helaas. Maar goed beter laat dan nooit !

 7. Mooie film, maar wat dun verhaal. Een 3/5 voor mij. ‘Lost’ daarentegen volle 4, misschien zelfs 4.5, want ?n mooi ?n een verhaal dat blijft plakken.
  (Troy net 2/5, trouwens, maar dit tussen haakjes).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *