Takeoff !

Nu ik weer een gewone computer heb (ipv. laptop), verheugde ik me op het feit dat die nieuwe een stuk minder lawaai maakt. Dat dacht ik tenminste. Maar ik zette hem vandaag aan, en het geluid dat uit die nieuwe computerkast komt klinkt als een laag overvliegende Boeing 747. Heel erg veel lawaai dus ! Dat heb ik weer.

Ik heb inmiddels de support afdeling gebeld, en hij wordt nu opgestuurd ik moet mijn gloednieuwe herrieschoppende Aldipc nu opsturen. De porto kosten worden vergoed, maar ik baal er wel van dat ik hem nu alweer kwijt ben.

Ook wil deze nieuwe pc mijn oude XP PRO cd niet installeren. Ik heb de hele middag geprobeerd Windows XP te slipstreamen met servicepack 1a (stoer woord h?, als het nou ook nog werkte) maar dat lukt al helemaal niet. Service pack 2 wil ik niet, en ik weiger met een deense XP Home versie te werken. Als die nieuwe Aldi geen engelse XP PRO lust, gaat ie het raam uit.

Grrrr.

12 thoughts to “Takeoff !”

 1. Optimistisch om een stille medion PC te verwachten. Die zijn gebouwd voor stoer klinkende specs tegen zo weinig mogelijk kosten. Dat is per definitie luidruchtig (stille componenten zijn immers duur)….zeker geen PC’s waarbij je twijfelt of die aan of uit is.

  ps) als je weet wat slipstreamen is neem ik aan dat je ook wel weet dat 99% van de installatie-problemen bij WinXP aan problemen met het geheugen te wijten is. Run memtest86 van een bootflop (of CD) en je weet meteen of er iets mis is.

 2. Mijn vorige Medion was absoluut stil, dus vandaar dat ik verwacht dat de nieuwe dat ook is (wordt).

  Nee dat wist ik niet. Dat slipstreamen is iets wat ik op internet vond, maar de operatie is niet gelukt. Verder reikt mijn technische kennis niet veel verder, dus voorlopig is dat probleem nog niet opgelost.

 3. hhhhmmm….het slipstreamen zelf zou toch geen probleem moeten zijn voor iemand met jouw PC-kennis?

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/726207//

  Trouwens: als je sommige features in SP2 irritant vind en het daarom niet wil installeren. Kijk is naar het programma nLite ( http://nuhi.msfn.org/index.html ). Hiermee kun je een Windows installatie CD aanpassen naar je wensen. Je sloopt irritante features als het “security center” e.d. er gewoon uit. :-)

 4. Nou ik ben niet echt een pc specialist hoor, en windows installeren ben ik al helemaal niet goed in. Het slipstream verhaal heb ik nu 2 keer geprobeerd, maar de pc wil niet booten van de cd.

 5. We dwalen duidelijk af….hierna hou ik ermee op. Beloofd. :-)

  Je setup wil niet booten van de CD.
  1) Basic error: Je PC boot wel van de oorspronkelijke CD? Zonee, weet je zeker dat je CD-rom als eerste boot-device is ingesteld in het bios?

  2) Als er iets mis is gegaan met het maken van de slipstream CD. Dan ligt het probleem in stap 2 of 3 van mijn eerdere link. Het slipstreamen zelf heeft niets te maken met het wel of niet willen booten van die CD. Maar, als je precies hebt gedaan wat daar staat kan het eigenlijk niet mis gaan?

 6. Ik snap je zin geloof ik niet:

  “Dat heb ik weer.

  Ik heb inmiddels de support afdeling gebeld, en hij wordt nu opgestuurd.”

  Wat gaan ze opsturen dan?

  Je moet er anders een Zalman Reserator instoppen. En al je ventilatoren eruit slopen. Werkt prima :)

 7. @George : ik moet mijn pc opsturen.

  @Henk Jan:
  1) De nieuwe pc wil niet booten van mijn oorspronkelijke XP Pro (zonder service pack) cd
  2) Het slipstreamen is gelukt, maar blijkbaar gaat er iets fout bij het branden van de cd, want hij is niet “Bootable”. Beide mijn pc’s (laptop en de nieuwe) willen niet booten van de cd die ik gebrandt heb met de slipstream versie.

 8. Mijn collega wilde van de meegeleverde (anti) virus software af en besloot toen antivir te installeren. Daarna wilde de pc Xp niet meer starten. Toen maar in de veilige modus en daarna met de laatst werkende configuratie gestart. DE tv kaart is niet de beste. Reden in overvloed om hem maar terug te bregen en te cashen meende hij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *