Alexander (2/5)

Alexander Alexander is de nieuwe Oliver Stone film over het leven van Alexander de Grote. Nu ben ik geen fanatieke Oliver Stone fan, maar films als JFK en Born on the 4th of July vind ik zeker de moeite waard.

Maar nu was het tijd voor Alexander. En na Troy was ik benieuwd in hoeverre Alexander me zou kunnen boeien. De hoofdrol wordt gespeeld door Colin Farell. Normaal gesproken vind ik hem best stoer, maar in deze film, waar hij veldheer Alexander de Grote speelt is het een watje. Ik heb me de hele film aan hem geergerd, wat een softie. Misschien dat het daar wat mij betreft misging in deze film, irritatie aan de hoofdpersoon. En als de film dan 2 uur en 45 minuten duurt, wordt het ineens een hele lange film. Het historische (waargebeurde) verhaal is op zich interessant genoeg – maar ik ben als filmkijker na o.a. Lord of The Rings en Troy wel wat gewend. Dus kwa beelden had Alexander mij weinig nieuws te bieden, we hebben het allemaal al eens gezien. Ik was niet onder de indruk, nee wij vonden hem alle 4 ronduit saai – 2 sterren.

(Overigens is de naam van Colin Farell (hoofdrolspeler!) in de lijst van medewerkers bij deze film op IMDB.com ver te zoeken!)

4 thoughts to “Alexander (2/5)”

  1. Oliver wilde een Alexander met een vrouwelijke kant. Ofzo. Zoiets hoorde ik hem in flits zeggen op tv. Een bi-seksuele Alex, maar hij zei dat op een manier alsof dat heel normaal was in die tijd. Mischien dat Colin daarom zo soft was.

    En het is op imdb Colin Farrell, zag ik.
    http://imdb.com/name/nm0268199/

    (Het lijkt me ook een draak van een film)

  2. Ja een ster dat is wat mij betreft echt het allerslechtste wat je je kunt voorstellen. Het kan dus nog slechter dan Alexander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *