Efterklang

Efterklang - TripperEr komt geen einde aan de stroom van nieuwe deense bands. Efterklang is een van de nieuwe hotte deense muzieknamen. Men neme een pan, doet er een flinke schep Under Byen in, en voegt daaraan wat Bj?rk en Air toe, en dan heb je Efterklang. Efterklang bestaat uit tien personen, waaronder 2 violinisten en 2 blazers (trompet en trombone).

Er zijn rustige nummers, en wat meer onrustige nummers. De puls ligt in het algemeen wat hoger dan bij Under Byen. Verder hebben ze internationaal gezien het voordeel dat ze in het engels zingen. al zijn de teksten niet altijd even goed te verstaan. De eerste single hier in DK is het mooie Monopolist.

Het album Tripper is inmiddels uitgegeven in Europa, USA, Canada, Japan, Australie en Zuid Afrika. Efterklang is live o.a. te horen in de Cactus Klub in Brussel Brugge, de 26. februari 2005. Geen idee of ze ook in Nederland uitkomen. 18 maart 2005 spelen ze in Voxhall, en ik heb alvast een klein kruisje in mijn kalender gezet die dag.

Meer horen ?
Het complete nieuwe album van Efterklang – Tripper – is op dit moment online te beluisteren bij DR, t/m 31 december.

Zie ook: Efterklangs officiele website.

Efterklang betekent overigens “naklank”.

Wat vindt u ervan ?

7 thoughts to “Efterklang”

 1. Ik vind de muziek van Efterklang erg mooi, toevallig was ik me er net van de week in aan het verdiepen na het lezen van wat lovende stukjes hier en daar.
  De Springer EP die je gratis van hun site kunt downloaden vind ik ook de moeite!

 2. Efterklang is ook in Nederland uitgebracht. De recensies zijn erg positief. En terecht. Wellicht binnekort meer op fileunder ;-)

 3. Ik heb Efterklang leren kennen via Comabox (do-avond/nacht op Studio Brussel) en was meteen hooked aan de haast tastbare treurnis en melancholie die van de muziek afdruipt. Wat ik hier kwijt wil is dat ze in februari ook naar Het Stuk in Leuven komen. Ik ga alvast kijken!

  slu,
  pjotr

 4. Ik ben gaan kijken naar hen in het stuk in Leuven en ik vond het prachtig. Het was ook grappig om te zien hoe ze daar met z’n achten toch op een iets te klein podium moesten kruipen. De bandleden genoten er ook zichtbaar zelf erg van en dat is toch ook altijd mooi meegenomen.

  PS: er staat een foutje in de tekst, de cactusclub is niet in Brussel maar in Brugge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *