Jesus & Josefine II

Jesus & JosefineIk vertelde mijn deense collega’s dat Jesus & Josefine inmiddels ook op de Nederlandse tv wordt uitgezonden. Leuk vonden ze dat, en een beetje trots waren ze ook.

Jesus & Josefine is een verhaal in 24 delen. En dat is niet voor niets zo, het zijn 24 delen omdat het een soort van adventskalender is. Vanaf de 1ste december maak je elke dag een vakje open, je ziet elke dag een aflevering van Jesus & Josefine, en op de 24ste december zie je de laatste aflevering van het verhaal, en dan is het kerst. Hier in Denemarken vieren ze kerstavond op de 24ste december, en dat is ook de dag dat iedereen zijn kerstkadootjes krijgt.

Hoe kan de NCRV zo sukkelig zijn om de serie Jesus & Josefine gewoon vanaf 15 november uit te zenden, zodat het einde van het verhaal ergens half december valt ? Hebben ze ?berhaupt door wat voor serie ze aan het uit zenden zijn ? Mijn kollega’s vielen zowat van hun stoel toen ik ze dat vertelde (domme hollanders !), en ik moet toegeven dat ik het ook vrij dom vind.

5 thoughts to “Jesus & Josefine II”

  1. Ik laat mij uit de tent lokken, maar ik heb toch de behoefte om te zeggen dat: “Wie lacht om ‘domheden’ is eigenlijk nog dommer”.

  2. Bovendien zijn de uitzendingen zo gepland (5 per week – zaterdag en zondag niet), dat de laatste aflevering precies op 24 december wordt uitgezonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *