Korillaz in concert

Gisteren was het eindelijk zover. Na maanden zwoegen hielden wij gisteren ons kerstconcert in de kerk van Sp?rring, een klein gehucht een kilometer of 15 buiten ?rhus. Nu zijn wij geen gospelkoor en ons repertoire bevat normaalgesproken popliedjes. Maar de mensen van de kerk wilden kerstliedjes en dan ook nog in het deens. Dat was hard oefenen geblazen, het meeste van het ons repertoire werd aan de kant gezet, en nieuwe liedjes moesten ingeslepen worden. (Deense liedjes zijn extra moeilijk als je hollander bent – helemaal als het onbekende liedjes zijn).

We kwamen aan bij de kerk van Sp?rring. Een typisch deens kerkje, mooi wit van buiten en gezellig van binnen. De deense kerken lijken wat dat betreft weinig op de nederlandse kerken, in Nederland zijn de kerken over het algemeen wat luxer versierd. De meeste deense kerken zijn ook niet katoliek maar protestant (? ben niet helemaal zeker).

Maar de kerk was van binnen ook een stuk kleiner dan ie er van buiten uitzag. En met een koor van 35 mensen en een band, werd het plotseling erg proppen. Wij besloten ons tussen de eerste 3 kerkbanken op te stellen, zodat de band achter ons kon staan op het iets verhoogde plaatsje. Het concert begon om 19.30, en om 19.00 kwamen de eerste mensen al binnen. Lekker, wij stonden nog te la-la-la-la-la’en (warming up) en mensen gingen al zitten. Het werd nog pijnlijker. Onze begeleidingsband bestond uit jongens van het muziekconservatorium, dus dat zat wel snor, dachten wij. Maar tijdens het opstellen van het drumstel kwam ze erachter dat ze de helft van de onderdelen vergeten waren mee te nemen, dus ze moesten terug naar ?rhus.

Intussen stroomde de kerk vol. Om 19.20 was er geen zitplaats meer te vinden. De drumstel jongen was nog steeds niet terug. Wij probeerden er zo gewoon mogelijk uit te zien. Nee er was niets aan de hand, alles is onder controle. Om 19.25 kwam ie binnen gerend. Het kostte een kwartier om het hele drumstel in elkaar te zetten.

Om 19.40 konden we (in een inmiddels tot de nok toe gevulde kerk) eindelijk beginnen, als echte popsterren want die beginnen ook altijd te laat. Daarna ging alles zoals het hoorde, het publiek was enthousiast en iedereen (de mensen van de kerk en wijzelf) was erg tevreden na afloop.

Nu worden alle kerstliedjes aan de kant gelegd, en gaan we verder met het pop repertoire. Het volgende concert is gepland aan het begin van de zomer. Oh, en mocht u mee willen zingen – we zoeken nieuwe leden ! :-)

3 thoughts to “Korillaz in concert”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *