Verder dan de maan (4/5)

Verder dan de maan (2003)Ik besloot Verder dan de maan (IMDB) maar gewoon te gaan kijken. Hij draaide hier in de artcinema, en even leek het erop dat ik de enige was die de film wilde zien. Tijdens de reklame kwamen er echter nog 2 kwekkende dames (in 2e hands (bont) jas) binnen. De hele bioscoopzaal was dus zo goed als leeg, en dan nog gaan ze op de stoel naast mij zitten. Irritantjes. Meer dan 3 personen trok de film niet.

En da’s onverdiend. Ik was verrast over hoe goed de film was, ik vond hem zeer zeker de moeite waard. Mooi verhaal, goede acteurs en mooie muziek, wat wil je nog meer. Als Nederland / Belgi? dit soort films blijft maken komen er vast nog meer nederlandse films deze kant op. Ik geef 4 sterren, maar de meningen van anderen op het internet zijn verdeeld. Ik sluit dan ook niet uit dat kerstsentimentaliteit misschien een extra ster heeft opgeleverd voor deze film.

De film was overigens genomineerd als belgische inzending voor de Oscars in de categorie Beste Buitenlandse Speelfilm. De film heeft in 2003 in Nederland in de bioscoop gedraaid. Omdat de film op de een of andere manier een deense co-produktie is draait ie hier nu in de bioscoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *